Vélemények és értékelések
Marawila - Srí Lanka

Írja meg a véleményét

Összesen: A szállodában csak 2 éjszakát töltöttünk, majd nekivágtunk a sziget felfedezésének. A szálloda kitűnő fekvésű, jó kiindulópont a...

Bevezetés
A szállodában csak 2 éjszakát töltöttünk, majd nekivágtunk a sziget felfedezésének. A szálloda kitűnő fekvésű, jó kiindulópont a szárazföldi kirándulásokhoz. Teljes leírás

Elhelyezés
Szerencsénk volt, mert egy nagyszerű apartmanban laktunk - SAT TV is volt.

Ellátás
Kevesen laktunk a szállodában, az ételt szervírozták, de volt elég és kitűnő ételt kínáltak.

Hotel szolgáltatások
Kellemes, szolgálatkész a személyzet, családias a légkör.

Tengerpart
Szép, homokos, csak hatalmasak voltak a hullámok, nem lehetett fürödni.

Összegzés
Kellemes szálloda, csak a nyílt tengeren hatalmasak a hullámok.

Névtelen, 2009.05.28., Tartózkodás időpontja: 2009.05.09 - 05.10.
Régió: Srí Lanka Srí Lanka, Marawila, Szállás: Olenka Sunside Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (0)

Összesen: 6.8 Kellems szálloda, a szobák légkondícionáltak, szúnyogháló vot az balakon, alapvető berendezéssel ellátott - hiányzott a hűtőszekrény. Nme...

  • 7.6 Szállás
  • 8.2 Ellátás
  • 4.3 Környék
  • 10 Alapár

Elhelyezés
Kellems szálloda, a szobák légkondícionáltak, szúnyogháló vot az balakon, alapvető berendezéssel ellátott - hiányzott a hűtőszekrény. Nme egy luxsu, de megfelelt. A matracoktól fájt a hátunk. Teljes leírás

Ellátás
Az első 2 napon svédasztalos vacsoránk volt, de utána csak 4 féle levest - naponta egy-egy félét -és minden etse 2 féle főfogást, majd desszertet kínáltak. Ezen nem csodálkoztunk, mert egyedül laktunk a szállodában, nem lett volna értelme többet főzni. Az étel általában nagyon jó volt, de túl csípős. A választék ismétlődött. 2x valami mást rendeltünk az étlapról a változatosság kedvéért és 4 alkalommal a szállodán kívül vacsoráztunk, mivel kirándultunk. Összesen 9 alkalommal vacsoráztunk a szállodában. Reggelire naponta kínáltak banánt, papaját, ananászt és friss gyümölcslevet, hozzá kenyeret lekvárral vagy tojást. De ha valamit kértünk, mindig megkaptuk, náluk a hagyományos reggelihez tartozik a palacsinta. Amikor kirándulni mentünk, csomagot készítettek.

Hotel szolgáltatások
Ha kértük, naponta takarítottak. Cseréltek törölközőt is. A személyzet nagyon kellemes és minden kívánságunkat teljesítette.

Tengerpart
Néha takarították a homokos strandot, de a tenger mindig partra vetett valamit. Ingyenes volt a napernyő és a nyugágy. Mindig hatalmas hullámok voltak, a tengerben inkább csak a hullámok között lubickoltunk, úszni a medencében lehetett. A búvárfelszerelés feleslegesnek bizonyult, nem lehet búvárkodni. Srí Lanka déli részén sokkal jobbak a strandok, ott nyugodt, áttetsző a víz - idillikus.

Összegzés
Srí Lanka nagyon tetszett. Feledhetetlen élményt jelent azoknak, akik még nem voltak Ázsiában. Nagy ott a szegénység, de gyönyörű a természet. A szálloda nagyon jó fekvésű, minden kiránduláshoz jó kiindulópontot jelent. Mi 9 napig egyedül utazgattunk a szigetten. 4 éjszakát a szállodán kívül töltöttünk. További előnyt jelent, hogy nincs drágaság. A kirándulások 300 amerikai dollárba kerültek. Ha információt szeretne ill. fotókat, kapcsolatba léphet velem:

hejduk.petr@email.cz

Hejduk Petr, 2008.08.24., Tartózkodás időpontja: 2008.08.06 - 08.21.
Régió: Srí Lanka Srí Lanka, Marawila, Szállás: Sanmali Villas

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: Hihetetlenül jó szálloda, kevésbé igényes vendégeknek ajánlom, nyugodt hely. Pihenésre alkalmas, messze a civilizációtól, kb. 80 km-re...

Bevezetés
Hihetetlenül jó szálloda, kevésbé igényes vendégeknek ajánlom, nyugodt hely. Pihenésre alkalmas, messze a civilizációtól, kb. 80 km-re fekszik Colombotól. Ott sincs nagy civilizáció. Teljes leírás

Elhelyezés
Szerény, de kellemes, tiszta szállásunk volt. Kérésre takarítottak. Nagy szobánk volt fürdőszobával és egy nagy erkéllyel. A szállodának kb. 30 szobája van.

Ellátás
Kicsit egyhangú, mint mindenütt, de kitűnőek voltak a helyi ételek. Melegen ajánlom az ún. Local Food-ot - ahol helyi specialitásokat kínálnak. Mident chillivel és curryvel készítenek- elég csípős. Sokféle halat és tenger gyümölcseit kínáltak. Nagyszerű volt a mártásban kínált főtt kesudió. A szállodában szinte semmi sem vásárolható . A csapvíz még fogmosásra sem alkalmas?

Hotel szolgáltatások
Átlagos szolgáltatásokat nyújtanak, bonyolult volt az internet hozzáférés - többnyire be volt zárva. A személyzet nagyon barátságos. Kitűnőek a masszázsok - 25 dollárért 1 órás komplett testmasszázst kap.

Tengerpart
Szuper - kb. 5 km-re a szállodától van egy tiszta strand, ahol alig voltak. Néha telejesen egyedül voltunk, csak egy kóborkutya volt ott. Kisgyerekeknek viszont nem való. Egész nap kb. félméteres hullámok voltak. A víz meleg.

Összegzés
Hihetetlen nyugalom, jó pihenés volt. Sokféle kirándulást ajánlottak - elefánton, Colomboba, sokféle nevezetesség volt, gyönyörű a természet. Ez nem egy klasszikus, nagy szálloda, hanem mintha egy Srí Lanka-i faluban lenne. Minden olcsó - kirándulások, szolgáltatások, étel, stb. A Colombo-i repülőtéren váltson be pénzt - ott a legjobb az árfolyam. Nagyszerű élmény volt.

Havelka Miroslav, 2008.04.14., Tartózkodás időpontja: 2008.02.20 - 03.08.
Régió: Srí Lanka Srí Lanka, Marawila, Szállás: Sanmali Villas

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

Összesen: Nagyon szép, nyugodt környék, szép a strand - tiszta, takarítják.

Bevezetés
Nagyon szép, nyugodt környék, szép a strand - tiszta, takarítják. Teljes leírás

Elhelyezés
Szerény, de nagyon szép. Működött a légkondícionáló, gyönyörű kilátás nyílt a pálmákkal teli kertre. A fürdőszoba kicsit exotikus jellegű, de tiszta, naponta takarítottak és törölközőt cseréltek. Mindenütt csodálatos nyugalom van. A szállodánál volt röplabda pálya, a strandon lévő nyugágyakért nem kell harcolni. A medence vize hűvösebb volt, mint az óceáné. Nagyon szép.

Ellátás
Az étel jó és változatos volt, a levesek kitűnőek, kár, hogy nálunk nem főznek ilyet, a salátáik is kitűnőek, csak ajánlani tudom. A helyi ital, az ARAK a whiskyhez hasonló, nagyon jó. Csak üveges sör van. Kívánságra különféle koktélokat készítettek, és ha kér, közvetlenül a pálmákról kap friss kókuszt. A személyzet nagyon készséges.

Hotel szolgáltatások
Kitűnő - minden tiszta volt, törődtek a renddel.

Tengerpart
Nagyon szép, hosszú, a mi strandunkat helybeliek nem látogatták, nyugalom, kényelem volt. Az italokat a strandra hozták.

Összegzés
Szívesen visszamennék, nagyszerű és feledhetetlen volt. Cejlon elragadó, sokféle kirándulási lehetőséggel. Nem fog unatkozni - melegen ajánlom a kirándulásokat, nem fogja sajnálni a rááldozott pénzt. A szállodát azoknak ajánlom, akik kedvelik a kirándulásokat, nagyon jó kiindulási pontként szolgál , és kellemes óceán melletti pihenést biztosít. A szálloda nem igényes vendégek számára épült, de a helyi gazdagok is látogatják - lehetőségünk volt eggyel megismerkedni - melegen ajánlom.

Pořádková Monika, 2006.08.27.
Régió: Srí Lanka Srí Lanka, Marawila, Szállás: Sanmali Villas

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

10 fénykép

Összesen: Többnyire majdnem üres, a szobaszervíz nem működik, de mindezt pótolja az ideális nyugalom és a gyönyörű strand.

Bevezetés
Többnyire majdnem üres, a szobaszervíz nem működik, de mindezt pótolja az ideális nyugalom és a gyönyörű strand. Teljes leírás

Elhelyezés
A hűtőszekrényt csak reklamáció után kaptuk meg, 4 csatlakozóból 2 működött, csak 1 asztali lámpa volt. A légkondícionáló és a szellőző rendben volt.

Ellátás
Mivel a szállodában kevés volt a vendég, szinte sosem volt büfé formájú étkezés, de a reggelinél pl. bármit rendelhettünk, ha tudtuk miből lehet választani. A vacsora étlapról volt.

Hotel szolgáltatások
Megjegyzés nélkül. Szállodai autóval kívánság szerinti kirándulást biztosítanak.

Tengerpart
Az 5 Máravileben elhelyezkedő szálloda közül Sanmali strandja a legkisebb, de közvetlenül a szállodánál van. Többnyire a parton nagyok a hullámok, gyerekek részére talán alkalmatlan lenne. A strandot rendszeresen takarították.

Összegzés
A várakozásnak teljes mértékben megfelelt.

Horák Vladimír, 2006.03.19., Tartózkodás időpontja: 2006.03.03 - 03.18.
Régió: Srí Lanka Srí Lanka, Marawila, Szállás: Sanmali Villas

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

1 fénykép

Összesen: Egyszerű, de nagyon kellemes szálloda,nem egy nagy szállodakomplexum, aminek nagyon örültünk. A szobák szinte elvesznek a sok zöldbövény...

Bevezetés
Egyszerű, de nagyon kellemes szálloda,nem egy nagy szállodakomplexum, aminek nagyon örültünk. A szobák szinte elvesznek a sok zöldbövény között. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák egyszerűek, mindegyiknek van erkélye ill. terasza és tengerre néző kilátása, légkondícionáltak és az árnak megfelelőek voltak. Aki nagyobb luxust igényel, más szállodát kell választania.

Ellátás
Az étel nagyon fiom volt, friss hal és gyümölcs. Számolni kell a pikáns keleti ízekkel, a kínálatban azonban európai jellegű ételek is voltak - pl. spagetti.

Hotel szolgáltatások
Mindent bebiztosítanak, több helyen kell informálódni, főleg az árakat és a közlekedést illetően.

Tengerpart
Tiszta, gyönyörű, volt pár nyugágy és kb. 3 napernyő. A szálloda kertjében , a pálmaligetben kellemes árnyék van.

Összegzés
Nagyon nyugodt, kellemes szálloda a turista zónán kívül fekszik - kevés volt a külföldi. A nagyobb nyaralóhelyek és a városok jól elérhetőek - a helyi autóbuszközlekdéssel, sokkal olcsóbb, mint a taxi.

Markovičová Gabriela, 2006.01.30., Tartózkodás időpontja: 2006.01.13 - 01.25.
Régió: Srí Lanka Srí Lanka, Marawila, Szállás: Sanmali Villas

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)