Vélemények és értékelések
Portugália

Írja meg a véleményét

Összesen: 9 Izgalmas, színes, érdekes, nyüzsgő város Lisszabon. Nem bántuk meg, hogy úticélnak választottuk. Néhány dologról már indulás előtt...

 • 8.5 Szállás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Izgalmas, színes, érdekes, nyüzsgő város Lisszabon. Nem bántuk meg, hogy úticélnak választottuk. Néhány dologról már indulás előtt informálódtunk, pl. az ottani tömegközlekedésről. Viva viagem kártyával utaztunk és napijegyet (24 órás jegy) töltöttünk rá mert az éri meg leginkább. A reptérről könnyen bejutni a városba (piros vonal) és a metrónál automatából lehet kártyát venni. Teljes leírás

Elhelyezés
A sárga vonalon helyezkedik el a szálloda a Campo Pequeno megállóhoz nagyon közel. Több bolt is van a környéken pl.My Auchan, Continente és pékség a szálloda utcájában. A metrón kívül jó alternatíva a buszozás mert sok járat érinti a környéket ami bemegy a ,belvárosba', sőt a reptérre.

Maga a szállás szép, mindennel felszerelt, nagyon tiszta. Minden nap volt takarítás a szobában. A szoba méretét kicsinek találtuk, és kevésnek a tárolóhelyet ahova a bőröndből kipakolhattunk. Ellátást nem kértünk, így arról nincs tapasztalatunk.

Névtelen, 2022.07.19., Tartózkodás időpontja: 2022.07.06 - 07.13.
Régió: Portugália Portugália, Lisszabon, Szállás: Turim Iberia

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 9.5 Minden rendben volt.

 • 9.5 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 10 Alapár

Összegzés:
Minden rendben volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A hotel elhelyezkedése nagyon jó. A szobák tiszták, a hőmérséklet szabályozható.

Ellátás
Csak reggelit választottunk, ami teljesen rendben volt. A narancs juice-t és a kávét nem hígították, szója tej is volt és többféle gyümölcs.

Hotel szolgáltatások
A Hotel dolgozói, nagyon segítőkészek voltak. Jól beszéltek angolul.

Andrea R., 2019.02.04., Tartózkodás időpontja: 2019.01.27 - 01.30.
Régió: Portugália Portugália, Lisszabon, Szállás: Miraparque

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (1)

Összesen: 8.8 Szuper, kényelmesen elfértünk, nem voltak kicsik a szobák, akár lakáanak is elfogadnám. Meglepett a 3 csillagos besorolás, mert belföldön...

 • 8 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Elhelyezés
Szuper, kényelmesen elfértünk, nem voltak kicsik a szobák, akár lakáanak is elfogadnám. Meglepett a 3 csillagos besorolás, mert belföldön elég sok 4 csillagos hotel (és nem apartman) a nyomába se ér. Teljes leírás

Ellátás
Reggelis ellátásban volt részünk. A választék sokoldalú volt, de gyümölcsök, felvágottak és péktermékeket tekintve törekedhetnének a változatosságra. Minden reggel ugyanaz volt a felhozatal, de ízre teljesen tökéletes volt, csak a 4.nap után már kicsit egyhangú.

Hotel szolgáltatások
Igazából a medencét nem próbáltuk ki, inkább strandoltunk, kirándultunk, várostnéztünk. Masszázat nem próbáltuk. A bár kellemes lenne, de pocsék koktélokat kevertek, igazából olyanok voltak, mintha tömény cukorszirupot innánk, de legalább jól néztek ki. A recepcióshölgyek nagyon kedvesek, készséggel segítettek az autóbérlésben is.

Tengerpart
Változatos. Sziklás és homokos partok váltják egymást. Igazán gyönyörű látványt nyújtanak. A nyugati partszakaszon vadabb hullámokkal találkoztunk, mint a déli oldalon. A víz hőmérséklete elég jó volt még így októberben is.

Zoltán M., 2017.10.24., Tartózkodás időpontja: 2017.10.14 - 10.21.
Régió: Portugália Portugália, Algarve, Szállás: Ancora Park

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: Kitűnő volt az önök szervezése, minden a terv szerint zajlott. Köszönjük.

Bevezetés
Kitűnő volt az önök szervezése, minden a terv szerint zajlott. Köszönjük. Teljes leírás

Elhelyezés
Megfelelő.

Ellátás
Reggelire gazdag volt a kínálat. Kellemes, tiszta hely.

Hotel szolgáltatások
Mindenütt lehet innivalót vásárolni. Naponta kaptunk tiszta törölközőt, stb.

Összegzés
Jó benyomást keltett. Csak az autóbusz vezetője volt kellemetlen. Brünnben hiányzott a szevrezés. Prágában ellenőrzés volt, ott kaptuk meg a jegyeket is. Beültünk, a csomagokat a csomagtartóba raktuk. A sofőr innivalót kínált és semmit sem ellenőrzött, nem kérte a jegyeket sem. Megérkezett a repülőtér alkalmazottja és megkérdezte rendben van-e minden. Amikor rájött, hogy nem, a sofőr jelenetet rendezett, felrótta, hogy elfogyasztottuk az uzsonnát - pedig nem így volt. Kiabált. Amikor az egyik utas lecsepegtte véletlenül az ülést ordítozott vele, de kapott 100 koronát a takarításra. Többet nem szeretnék írni róla, azt hiszem, ez másra tartozik. Különben köszönet mindenért, üdvözlettel, Judita Doskocilová.

Doskočilová Judita, 2008.10.17., Tartózkodás időpontja: 2008.10.10 - 10.13.
Régió: Portugália Portugália, Lisszabon, Szállás: Pension Princesa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

Összesen: Portugáliát mindenkinek melegen ajánlom, nem sok cseh vendég utazik oda, pedig gyönyörű.

Bevezetés
Portugáliát mindenkinek melegen ajánlom, nem sok cseh vendég utazik oda, pedig gyönyörű. Teljes leírás

Elhelyezés
Az Albifeirában fekvő hotel Aldeia egy nagyon forgalmas helyen fekszik - mi Las Vegasnak neveztük. Az utcára néző szobák zajosak. Volt min. 3 bár, diszkó, ami hajnali 4-ig nyitva tart‼ Csak erős idegzetűeknek ajánlom. Talán valakinek megfelel, de mi idősebbek vagyunk, és éjszaka inkább aludni szoktunk, de ez itt lehetetlen. Végül vásároltam füldugót, hogy kicsit csökkentsem a zajt. Nem túlzok. Különben a szálloda, az étkezés, takarítás, személyzet, minden rendben volt. Kár, hogy a katalógusban a szálloda fekvését nem említik, különben idillikus helynek tűnik. Ráadásul a forgalmas utcára néző szobák állítólag egy éjszakára 12 euróval drágábbak, talán tudják, miért.

Ellátás
Nagyon jó.

Hotel szolgáltatások
Rendben.

Tengerpart
A szállodától kb. 600 m-re fekszik, ahogy a katalógus említi, csodálatos.

Összegzés
Az időjárás, a fürdés, természet és a helybeliek is csodálatosak voltak.

Névtelen, 2008.09.25., Tartózkodás időpontja: 2008.09.06 - 09.20.
Régió: Portugália Portugália, Algarve, Szállás: Aldeia

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (6) Nem (0)

Összesen: Kellemes, családi típusú szálloda.

Bevezetés
Kellemes, családi típusú szálloda. Teljes leírás

Elhelyezés
Modern berendezésű szálloda. Nyugodt helyen fekszik. A szobák elég nagyok, erkélyesek, az étterem és a szobák tiszták. Egy kisebb, családi típusú szállodáról van szó, ahol nyugalom van. Nem sok a turista, nem zajos az ebédlő.

Ellátás
Az étkezés volt a szállodában a leggyengébb. Egész héten nem kínéltak zöldséget. A reggeli megfelelt. Péksüteméynből viszont nem nagy a választék, csak feketeteát kínáltak, zöldség nem volt. Kaptunk sonkát, sajtot, tojást, virlit, szalonnát, gyümölcssalátát és joghurtot. Minden isméltődött. A választék visziont megfelelő volt. Vacsorára menüt kínáltak, előző nap kellett az ételt kiválasztani. Volt leves ill. saláta. A saláta jó, de a leves ehetetlen volt. Valami krémleves. A másik fogás hal ill. hús volt. Többnyire hasábburgonyát kínáltak hozzá. Zöldség nem volt. Volt desszert vagy gyümölcs. Igénytelen vendégnek megfelel, de nagyon hiányzott a zöldség. Többnyire sülteket kínáltak, de ezt nem mindenki szereti. A gyerekek nem eszik meg a halat és a másik étel néha nem ízlett nekik, ilyenkor kenyeret ettek. Az étel a szálloda színvonalának nem nagyon felelt meg.

Hotel szolgáltatások
Egy kellemes kis szálloda, kisebb medencével. Nincsenek zajos animációs programok és különleges szolgáltatások.

Tengerpart
A homokos strand kb. 400 m-re lehet, tiszta, az óceán vize hideg.

Összegzés
Jó. Nekünk ez a kis kellemes szálloda megfelelt. Az ebédlőben sem voltak sokan, nyugalom volt. Csak az étel volt gyenge, sokan csalódottak voltak. Kár, mert különben egy kitűnő szálloda. A személyzet nagyon kellemes. Kisgyerekeknek a medencén kívül más attrakció nincs - csúszda, stb., ha valaki zajos animációs programokra vágyik, csalódott lesz. Aki viszont előnyben részesíti a nyugalmat, annak megfelel. Klönben a környéken volt elég szórakozási lehetőség. Portugáliában gyönyörűek a strandok, de az óceán vize hideg. Nem való hosszabb fürdésre.

Krč Tomáš, 2008.08.03., Tartózkodás időpontja: 2008.08.02 - 07.26.
Régió: Portugália Portugália, Algarve, Szállás: Praia Sol

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (0)

Összesen: A szállodát nem túl igényes vendégeknek ajánlom. Előnyös a fekvése, közel a városközpont, a strand 300 m-re van. A félpanzió mellett...

Bevezetés
A szállodát nem túl igényes vendégeknek ajánlom. Előnyös a fekvése, közel a városközpont, a strand 300 m-re van. A félpanzió mellett korlátlan mennyiségű alkoholt és üdítőt is fogyaszthat. A strandok gyönyörűek. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda két 13 emeletes épületből áll. Az apartmanok már régebbiek, de elég nagyok, a konyha nincs tökéletesen felszerelve, de a reggeli kávét megfőzhettük. A fürdőszobában nehéz a zuhanyt használni. Minden apartman erkélyes. A kilátás a főútra vagy a medencére néz, nekünk az útra nézett. A medencére néző jobb, ha nem zavar valakit a gyerekek kiabálása. Néhányan közülünk az építkezésre néző szobákban laktak, ahol reggel 6-tól este 8-ig munkátalok zajlottak. Ez évben talán már befejezik.

Ellátás
Reggeli: 3 féle péksütemény, vaj, dzsem, joghurt, müzli, rántotta, szalonna, virsli, kávé, tea, porból készüt dzsúsz. Hiányzott a zöldség és a gyümölcs. A vacsorák nagyon finomak, 3 féle főtt ételt kínáltak, többnyire marhahúst, szárnyast, halat. Köretként volt burgonya, hasábburgonya, rizs, párolt zöldség, zöldségsaláták. Nagy választék volt süteményből. Volt gyümölcs is. Korlátlan mennyiségű üdítőt, sört, bort, Sangriát kínáltak. Ezt főleg egy baráti társaság élvezte, akik utolsónak jártak vacsorázni, így nem kellett a bárban pénzt költeniük.

Hotel szolgáltatások
A recepció személyzete kedves, készséges, beszélnek angolul. A TV-ért fizetni kell, a gyorsforralóért és a kenyérpirítóért is. A medence melletti nyugágy napi 1 euró, ha gyerekkel megy, reggel 9-ig foglaljon helyet. A szállodában nincs olyan hely, ahol átöltözhetne ha este indul a gépe. A zuhanyokban lehet csak átöltözni, ami a fedett medence mögött van. Csomagmegőrző van a szállodában.

Tengerpart
A strand hosszú, elég széles, talán ez Algarve legszebb strandja. Az Atlanti óceán hűvös, de a nagy hőségben ez jól felfrisstí. Járja be a környék strandjait, néhány helyen jól lehet szörfözni. Sok kis, sziklák közötti strand található erre, ahol csak pár ember volt.

Összegzés
Portugáliába biztosan elmegyünk még. Tiszta a tenger, gyönyörűek a strandok, a helybeliek készségesek, az árak az otthoni árakhoz hasonlóak. Gyermekes családoknak ajánlom az aquaparkot, a Zoo Marinet, a delfin show-t, fókákat,...A gyerekeket ne vigye el Algarve történelmi városközpontjába, a földrengés és a tsunami után szinte semmi sem maradt belőle, csak pár templom. Az Osiris hajóval a kirándulás időpocsékolásnak tűnt. Tengeribeteg lettem. Nagy volt a hőség, kb. 40 utas volt a hajón, nem grilleztek, csak grillcsirkét kínáltak és nagyon hangos volt a zene.

Galnorová Eva, 2008.06.01., Tartózkodás időpontja: 2007.09.19 - 09.26.
Régió: Portugália Portugália, Praia Da Rocha, Szállás: Club Praia da Rocha

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (8) Nem (0)

Összesen: Ez volt az első és semmiképpen nem az utolsó portugáliai nyaralásunk. A szálloda az árhoz képest jó, a város és a strand csodálatos. A...

Bevezetés
Ez volt az első és semmiképpen nem az utolsó portugáliai nyaralásunk. A szálloda az árhoz képest jó, a város és a strand csodálatos. A Snail Travel és az idegenvezetőnk nagyszerű volt. Teljes leírás

Elhelyezés
Ahogy az előbb említettem, az árnak megfelelő. Az apartmanok alapvető berendezéssel felszereltek, minden tiszta, célszerű. Mi a Pacifico épületben laktunk és tengerre nézett a kilátásunk. Igaz, napközben a gyerekek a medence mellett zajosak, de mi a nap nagy részét a tengernél töltöttük, így nem számított. Pár vendég, akiknek a szobájuk az utcára és az építkezésre nézett, panaszkodtak a zajra. Az idegenvezető, Lucka igyekezett mindent elrendezni, hogy milyen eredménnyel, azt nem tudom. Szezon idején a szállodában elég sokan vannak, így ha valaki szobacserét kér, az gondot okozhat. Az utolsó napon is gondot jelent megfizetni az apartmant, ha később indulna a szállodából. A szálloda kb. 9 óráért 45 eurót kér. Mi hajlandók lettünk volna ezt az összeget megfizetni, de mivel teltház volt a szállodában, erre nem volt mód. Legközelebb ezt a nyaralás rendelésénél fogjuk előre bebiztosítani.

Ellátás
Félpanziónk volt.
Reggeli- virsli, tojás, szalonna, sonka, sajt, vaj, dzsem, édes és sós péksütemény, tej, müzli, víz, dzsúsz, kávé, capuccino és csokoládé.
Vacsora - mindig volt hal és 2-3 féle hús, hasábburgonya, rizs, tésztaféle, sokféle saláta, torták, desszertek, gyümölcs, víz, dzsúsz, Coca Cola, Sprite, Fanta, bor, sör és Sangria.
Minden lehetséges ételt és italt kínáltak.

Hotel szolgáltatások
Naponta takarítottak. Más szolgáltatást nem vettünk igénybe. Lehetett kirándulást rendelni, sokkal olcsóbb volt, mintha az utazási irodától rendeltük volna.

Tengerpart
Gyönyörű, tiszta, biztonságos strandjaik vannak. Az Atlanti-óceán gyönyörű és meleg. A szállodától kb. 500 m-re van. Az út egy dombról vezet lefelé, ami az erős napsütésben , hőségben eléggé megterhelő volt. A strandról a szállodába lépcsőkön keresztül vezet az út, ami szintén megterhelő. Volt egy barriérmentes feljáró is, a domb viszonylag meredek. Kellemes meglepetést okozott, hogy a strandon őrizetlenül hagyhattuk a holmijainkat, elmehettünk fürödni, sétálni, anélkül, hogy félteni kellett volna. A helybeliek délben, amíg hazamentek ebédelni , a strandon hagyták a napernyőiket, fürdőlepedőjüket... Mindenki így csinálta, mi is a pléden hagytuk még a táskánkat is, és soha nem veszett el semmink. A strandon, ahogy a városban is, többségben vannak az angolok és a portugálok.

Összegzés
Mesés nyaralás volt. Biztosan elmegyünk még oda.

P. V., 2007.09.08., Tartózkodás időpontja: 2007.08.29 - 09.05.
Régió: Portugália Portugália, Algarve, Szállás: Praia da Rocha club

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (8) Nem (0)

Összesen: 9 Először féltem ettől az országtól, mivel nem sokan utaznak oda, de amint megérkeztünk, azonnal beleszerettem.

 • 8.1 Szállás
 • 9.6 Ellátás
 • 9.7 Környék
 • 8 Alapár

Bevezetés
Először féltem ettől az országtól, mivel nem sokan utaznak oda, de amint megérkeztünk, azonnal beleszerettem. Teljes leírás

Elhelyezés
Igazi luxusszállásunk volt, de amikor a 4 csillagos Tivoli Lagos-ba vittek bennünket, majdnem az alagsorban szállásoltak el, ahol kis szobák voltak és különálló ágyak, az ablakok pedig közvetlenül az utcára néztek. Azonnal az idegenvezetőhöz fordultunk, aki különben egész idő alatt kitűnően gondoskodott rólunk, elintézte, hogy egy luxus színvonalú szobát kapjunk. Szerintem a hibát nem az utazási iroda, hanem a szálloda követte el.

Ellátás
Az étel kitűnő volt, gazdag reggelit és vacsorát kaptunk. Soha nem tudtuk, mit kóstoljunk meg előbb...

Hotel szolgáltatások
SZUPER? A portugálok nagyon kellemes emberek, mindig úgy szolgáltak ki bennünket, mintha különleges vendégek lennénk. Ráadásul a város egyik bárjában cseh bárpincérnővel találkoztunk.

Tengerpart
Mivel egész idő alatt volt autónk, naponta más-más strandra jártunk. A strandok nagyon tiszták és karbantartottak. Az a szépség le sem írható...

Összegzés
Azon kívül, hogy szuper volt, szinte mást nem is tudok mondani, ezután talán máshol nem is szeretnénk nyaralni?

Kalinová Tereza, 2007.08.30., Tartózkodás időpontja: 2007.08.29 - 08.22.
Régió: Portugália Portugália, Algarve, Szállás: Tivoli Lagos

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (9) Nem (0)

Összesen: A szálloda 13 emeletes, nagy apartmanjai vannak, a berendezés viszont már elég régi, a takarítás sem sokat ért. A gyorsforralóért,...

Bevezetés
A szálloda 13 emeletes, nagy apartmanjai vannak, a berendezés viszont már elég régi, a takarítás sem sokat ért.
A gyorsforralóért, hajszárítóért és TV-ért fizetni kellett. A szálloda melletti nyugágyak napi 1 euróba kerültek. Teljes leírás

Elhelyezés
Tágas, erkélyes apartmanunk volt, a berendezés azonban valóban szerény volt, alvásra és főzésre azonban megfelelt.

Ellátás
Reggeli- tojás, virsli, sajt, sonka, lekvár, vaj, édesség, kávé és dzsúsz.
Vacsora - min. 3 féle húsból választhattunk, hozzá köretek, gyümölcs, fagylalt és desszert.
Az étkezéshez hordani kell az elszállásoláskor kapott kártyát.

Hotel szolgáltatások
A személyzet készséges, nem jelentett gondot az angol ill. német nyelv sem. A szálloda melletti nyugágyakért, napernyőkért fizetni kell.

Tengerpart
Gyönyörű, homokosak a strandok, körülötte sziklák vannak és a strandon kevesen vannak. Az Atlanti-óceán tiszta, kicsit hidegebb, de kibírható.

Összegzés
Elégedettek voltunk, közel volt a tenger, béreljen autót - 3 napra 60 euróba kerül - és kiránduljon. Aki főleg fürödni szeretne, elégedett lesz. A közelben nem volt sok nevezetesség.

Drechselová Jaroslava, 2007.06.20., Tartózkodás időpontja: 2007.06.06 - 06.13.
Régió: Portugália Portugália, Algarve, Szállás: Praia da Rocha club

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (0)