Vélemények és értékelések
Tivat - Montenegró

Írja meg a véleményét

Összesen: Jó benyomást keltett, de pár hiányossággal is találkoztam.

Bevezetés
Jó benyomást keltett, de pár hiányossággal is találkoztam. Teljes leírás

Elhelyezés
A recenziók elolvasása után valami borzalmasra számítottam, de szerencsére nem így volt. A szobák szerénnyebben berendezettek, 3 nap nem volt hűtőszekrényünk, különben jó, tisztaság van, takarítottak.

Ellátás
Ez szuper volt, csak zavart a sokféleképpen elkészített rengeteg hús, tésztafélét, rizs nem kínáltak.

Hotel szolgáltatások
Kicsit gyengébb, de ha valamire szükségünk volt, elintézték.

Tengerpart
Azt hittük, hogy ha ez egy szállodai strand, nem kell fizetni a nyugágyért, napernyőért, de 2 euróba került, ez 7 napra...A 2 éves kisfiunkkal nyaraltunk, gyerekek számára nincs szórakozási lehetőség, csak a város közepén fekvő játszótér.

Összegzés
Jó benyomást keltett, pár hiányosság is előfordult, én újra elmennék oda, de a férjem hallani sem akar róla, hosszú az út.

Fečová Marcela, 2009.06.02., Tartózkodás időpontja: 2008.06.27 - 07.06.
Régió: Montenegró Montenegró, Tivat, Szállás: Palma

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (9) Nem (0)

Összesen: A barátommal voltam Montenegróban, Tivatban, a Palma szállodában. Szerintem egy elég sikeres nyaralás volt, de Tivatba többé nem mennék....

Bevezetés
A barátommal voltam Montenegróban, Tivatban, a Palma szállodában. Szerintem egy elég sikeres nyaralás volt, de Tivatba többé nem mennék. A városban van egy kis kikötő, ami elég ahhoz, hogy beszennyezze a tengert, én búvárkodni is szerettem volna...A városban nincs éjszakai élet, ez is hiányzott, mert esténként unatkoztunk. Az időjárás nagyon jó volt, nem esett, de elviselhetetlen hőség sem volt. Teljes leírás

Elhelyezés
Nem tudom...3 csillagosnak nevezhető-e ez a szálloda, különben alvásra megfelel. Az ágyak eléggé nyikorgósak, de aludni lehetett rajtuk. A fürdőszoba tiszta volt, de a zuhany nagyon kicsi, én 160 cm magas és 47 kilós vagyok és alig tudtam benne megmozdulni. Kaptunk toalettpapírt, szappant, sampont, cseréltek törölközőt és fürdőlepedőt, de azt hiszem ,csak a saját belátásuk szerint. Egy elég kicsi, de erkélyes szobánk volt, északi fekvésű szoba volt, nem volt túl meleg és szép, tengerre néző volt a kilátás, leláttunk a kikötőre és a városra is. Volt a szobán egy kis TV, furcsa antennával.

Ellátás
Az ételre igazán nem lehetett panasz. Félpanziónk volt, szuper volt. Minden nap nagy választék volt a reggelinél és a vacsoránál is. Nagyon jól főztek, mindketten felsezdtünk pár kilót a nyaralás alatt. Este vegetariánus ételt is kínáltak, de volt min. 3 féle hús, friss zöldség, gyümölcs is. Az étkezés kifogástalan volt.

Hotel szolgáltatások
A szállodában volt egy PC internettel, de nehéz volt hozzáférni, mert kisgyerekek ültek előtte, játszottak rajta. A földszinten és az 1. emeleten volt WIFI is. A társalgóban van egy LCD TV. Volt ott egy koncerencia terem is, azt hiszem, masszázsok is voltak...A szálloda nyugágyakat is kölcsönözött. Sokféle kirándulást ajánlottak. Voltunk egy egésznapos hajókiránduláson, ami csodálatos volt. Láttuk Montenegró egy részét.

Tengerpart
A strand nekem nagy salódást okozott, mert le volt betonozva és a parton nagy kövek voltak. A szállodai strandon nincsenek zuhanyok és a tenger sem tiszta. Párszor elmentünk autóbusszal Budvába - a buszok mint egy rossz álom. Szép volt a Tivattól pár km-re fekvő óváros, ott gyönyörű, tiszta a tenger, csak az apró halak csípnek a vízben. Még most is kellemetlen érzésem van ha rágondolok, mert nagyon megijedtem tőlük. Budvában vannak üzletek, piacok, ahol ajándékokat vásárolhattunk.

Összegzés
Tivatba többé nem mennék, de egy olcsó nyaralás volt. Náhány dolog ott olcsóbb mint nálunk, van ami kicsit drágább. Mi szezon idején nyaraltunk és az idegenvezető szerint, szeptemberben az árak sokkal alacsonyabbak ott.

Jurigova Sona, 2008.11.05., Tartózkodás időpontja: 2008.08.22 - 09.01.
Régió: Montenegró Montenegró, Tivat, Szállás: Palma

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (6) Nem (0)

1 fénykép

Összesen: 3.3 Montenegróba többé nem mennék, mert az országhatáron is sokat kellett várakozni, ahogy a kompnál is.

 • 3 Szállás
 • 6.3 Ellátás
 • 2 Környék
 • 1 Alapár

Bevezetés
Montenegróba többé nem mennék, mert az országhatáron is sokat kellett várakozni, ahogy a kompnál is. Teljes leírás

Elhelyezés
Kicsi szállásunk volt, de tisztaság volt.

Ellátás
A kínálat ismétlődött, de az étel jó minőségű volt, csak minden hideg volt.

Hotel szolgáltatások
Színvonalas.

Tengerpart
Ez okozta a legnagyobb csalódást, csak lebetonozott strandok vannak - talán homokos-köves strandok, ahogy a katalógus állítja, Montenegróban nincsenek.

Összegzés
Mivel a szállásunk is a repülőtér közelében volt, lebetonozottak a strandok és nagyon messze van tőlünk, többé oda nem mennék.

Krausová Iva, 2008.08.18., Tartózkodás időpontja: 2008.08.09 - 08.16.
Régió: Montenegró Montenegró, Tivat, Szállás: Palma

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (1)

Összesen: Miután elolvastuk a recenziókat felszerelkedtünk Repelenttel és tartottunk a nyaralástól... Felesleges volt. A Kaméliában úgy fogadtak...

Bevezetés
Miután elolvastuk a recenziókat felszerelkedtünk Repelenttel és tartottunk a nyaralástól... Felesleges volt. A Kaméliában úgy fogadtak bennünket, mintha haza mentünk volna, annak ellenére, hogy ez csak egy 2 csillagos szálloda, kitűnő. Teljes leírás

Elhelyezés
Kitűnő szállásunk volt, minden működött, a személyzet előzékeny és készséges. A szálloda frissen volt festve, tisztaság volt.

Ellátás
Fantasztikus volt az étel, svédasztalos volt az étkezés és nagyszerű volt a választék, finoman és változatosan főznek. És a sütemények...?

Hotel szolgáltatások
Minden nagyszerűen működött.

Tengerpart
Nemcsak a szálloda előtti strand kitűnő, ahol zuhanyok, WC-k vannak, hanem minden strand ilyen. A víz tiszta, a medencében tengervíz volt, amit naponta tisztítottak és cseréltek.

Összegzés
Egy csendes környezetben eltöltött, fantasztikus nyaralás volt, főleg gyermekes családoknak és idősebbeknek ajánlom, akik szeretik a természetet. Nagyszerűek az emberek, kitűnően ellátottak az üzletek, Montenegróba el kell menni?

Névtelen, 2007.09.11.
Régió: Montenegró Montenegró, Tivat, Szállás: Kamelija

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (10) Nem (0)

Összesen: 7.8 A nyaralás jól szervezett volt, az esetleges hiányosságokat az utazási iroda vezetője megoldotta. Nagyon jó kirándulásokat ajánlottak? A...

 • 6.7 Szállás
 • 9.6 Ellátás
 • 7 Környék
 • 10 Alapár

Bevezetés
A nyaralás jól szervezett volt, az esetleges hiányosságokat az utazási iroda vezetője megoldotta. Nagyon jó kirándulásokat ajánlottak? A szállás az árnak megfelelő volt, de a szobák tisztasága nem éppen tökéletes. A Tivat-öböl és a strandok piszkosak, elhanyagoltak. Tele volt cigarettacsikkel. Teljes leírás

Elhelyezés
A Palma szállodábn különböző kategóriájú szobák vannak. A standard színvonalú szobák szerények, nincs légkondícionálás. A szociális helyiség szép - a zuhanysarok azonban túl kicsi?

Ellátás
Az étkezés kitűnő.

Hotel szolgáltatások
A szállodai személyzet kellemes, készséges.
A szálloda standard , a 3 csillagos kategóriának megfelelő szolgáltatásokat nyújt.

Tengerpart
A strand közvetlenül a szállodánál van. Nagyon kicsi és piszkos. Az öböl sem a legtisztább.

Összegzés
Tivatban egy átlagos nyaralásunk volt, de a természet és a nevezetességek csodálatosak - van miben gyönyörködni. Crna Gora gyönyörű, látogasson el oda.

Schwabová Lenka, 2007.08.24., Tartózkodás időpontja: 2007.08.18 - 08.11.
Régió: Montenegró Montenegró, Tivat, Szállás: Palma

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (8) Nem (0)

Összesen: 8 Régebbi szálloda, de jól karbantartott, a tisztaság első osztályú, a szobák kicsik és nagyon egyszerűen berendezettek.

 • 6.3 Szállás
 • 9.6 Ellátás
 • 8.5 Környék

Elhelyezés
Régebbi szálloda, de jól karbantartott, a tisztaság első osztályú, a szobák kicsik és nagyon egyszerűen berendezettek. Teljes leírás

Ellátás
A reggeli és a vacsora svédasztalos volt, nagy volt a választék és az étel is finom volt.

Tengerpart
Közvetlenül a szállodánál volt, betonlapokkal borított , a vízpart köves. Délután alig lehetett rajta helyet találni.

Stonawská Marcela, 2006.11.29., Tartózkodás időpontja: 2006.08.02 - 07.26.
Régió: Montenegró Montenegró, Tivat, Szállás: Palma

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (0)

3 fénykép

Összesen: A Koala utazási irodával nyaraltunk a barátommal együtt 2006 7. 27. és 8.9. között Montenegróban, Tivat városában , a Kamelija...

Bevezetés
A Koala utazási irodával nyaraltunk a barátommal együtt 2006 7. 27. és 8.9. között Montenegróban, Tivat városában , a Kamelija szállodában. A nyaralást az utazási iroda ajánlására választottuk, akik sok jóval kecsegtettek bennünket.. Végül csalódásban volt csak részünk. Reggel 4.15-kor érkeztünk meg . Az idegenvezető kijelentette, hogy túl korán érkeztünk, és még nincs nyitva a helyiség, ahová lerakhatnánk a csomagjainkat. Az autóbusz utasai egy kis helyiséget kaptak, ahol a csomagokkal együtt alig fértünk el. A hosszú, fárasztó út után nem volt hol megpihenni, de nem ez volt a legrosszabb. Az idegenvezető úgy informált, hogy csak dél körül kapunk szobát- miután a takarítónők kitakarítanak. Csak 10 órás, felesleges várakozás után kezdték intézni a papírjainkat, kb. 14 órakor.

A kimerítő várakozás után egy újabb sokk várt ránk. Miután benyitottunk a szobába, nem akartunk hinni a szemünknek, mindenütt rendetlenség, piszok, rozsda és bűz volt. Teljes leírás

Elhelyezés
Az igazat szólva, luxusra nem számítottunk - van elképzelésem arról, mit nyújthat egy 2 csillagos szálloda. A szállásunk egy régi kollégiumra emlékeztetett. A berendezés tönkre volt, minden régi, kopott volt. Nem kaptunk duplaágyat, hanem 2 kifeküdt, alacsony fekhelyet. Minden nagyon poros volt, a sarkakban pókháló. A törölközők és az ágynemű sem felelt meg az alapvető higiéniai követelményeknek. Minden piszkos volt - vérfoltos, stb. A lepedők szakadtak a plédek bűzösek voltak. A poros redőny használhatatlan volt. Az erkélyajtó nem volt biztonságos. Az ajtót a szétesett redőnyökön benyúlva bárki kinyithatta. A hűtőszekrény kicsi volt, csak a szálloda által kínált italok fértek el benne. Ha ezeket az italokat nem kértük, az idegenvezető szerint, nem szabad volt kiszedni a hűtőszekrényből. A saját italjainknak nem volt hely. A fürdőszobában nem volt ablak, ill. nem volt benne üveg. A falakon penészfoltok voltak , ahogy a zuhanysarokban is. Ehhez komforthoz hozzájárult még a rozsdás, szétesőfélben lévő vízcsap. A víz szerte-szét spriccelt a zuhanyból is. Ahhoz, hogy nem folyott a melegvíz , hozzászoktunk, de a rossz lefolyóból áramló bűzt nem lehetett megszokni.

Ellátás
A vacsorához nem kaptunk italokat, a reggelihez zöldséget. Az étel nagyon egyhangú volt. Reggelire többnyire tojást kínáltak. A terítők, evőeszközök piszkosak voltak. Az étel még akkor sem volt meleg, ha időben érkeztünk. Az étel emésztési problémákat okozott - a hányás és a hasmenés napirenden volt. Amikor az idegenvezetőnek ezt megemlítettük, azzal reaáglt, hogy rosszul kombináljuk az ételt, ami természetesen nem volt igaz. Ennyi ember ne tudott volna étkezni?

Hotel szolgáltatások
A takarítónők nagyon elhanyagolták a napi takarítást. Egy szobát 2 perc alatt kitakarítottak. Kivitték a szemétkosarat, nem tudom , adtak-e tiszta törölközőt, nem tisztították le a WC-t, csak leöblítették. A por nem érdekelte őket, mivel már az elején cm-es porréteg volt a szobában, ami az ottlétünk alatt sem tűnt el, sőt...A penésszel együtt éppen allergiásoknak való...

A katalógus szerint lehet sportszereket bérelni, ennek előre örültünk. Ez is nagy csalódást jelentett, mivel az a kevés is , ami volt - csak labdák - soha nem jutott. A környéken kerékpárt, vizibiciklit sem lehet sehol bérelni.

Az utazási iroda szerint ez fiataloknak való hely, ahol nagyon jók a szórakozási lehetőségek. Ennek ellenére, egyetlen diszkót sem találtunk, még kávéházat sem, ahol élő zene lett volna. A medence vizét ugyan naponta cserélték, de a víz alja nyálkás volt. A medencét tisztító férfi kellemetlenül vislekedett, már korán reggel nagy zajt csapott, részeg volt és kiabált a vendégekkel.

Az idegenvezett fiygelmét felhívtuk ezekre a hiányosságokra, , sajnos hiába. A takarítónőknek a figyelmeztetés sem segített.

Az idegenvezető által kínált kiránulások drágák voltak, Egy helybeli férfi segítségével ugyanazt a kirándulást fele áron tettük meg.

Tengerpart
Csak korán reggel volt tiszta. Kevés volt a szemétkosár, ezért napközben felgyülemlett a sok szemét, cigarettacsikk, flakonok, üvegek. A tengerben mindig szemét úszott - tejesdobozok, higiéniai betét, fekália, stb. - függetlenül attól , hogy apály volt-e vagy dagály, reggel volt-e vagy este.

A szálloda előtt egy csatorna vezetett a tengerbe, ahonnan fehér színű víz ömlött ki - talán a konyhából vagy a mosodából. Kellemetlen látványt nyújtott és sok vendég kedvét elvette a fürdéstől.

Összegzés
Alojz Mikusiak úr, az idegenvezető 2 szállodának dolgozott, a Palmának és a Kamelijának. Úgy tűnt, ez számára sok volt, mivel nem győzte a feladatok teljesítését. Ahogy később rájöttünk, a tőle kapott információk is tévesek voltak. Nem sokat törődött a vendégek igényeivel. Ha valamit reklamáltunk, azzal reagált, hogy nagyon magasak az elvárásaink. Amikor kértük a reklamációs nyomtatványt, inkább elkerült bennünket. A szobája előtt is várakoztunk rá, de letagadtatta magát, a kopogásra sem nyitott ajtót. Több vendég elégedetlen volt és velük is hasonléképpen viselkedett.

A szolgáltatásait megfizettük, de szinte semmit sem kaptunk érte.

Szerintünk nem viselkedett megfelelő módon, felelőtlen volt, rontotta a szálloda és főleg az utazási iroda hírnevét.

Szerettük volna megköszönni a nyaralást, amire egész évben spóroltunk és aminek előre örültünk.

A panaszunk kifejezi, mennyire voltunk elégedettek az utazási iroda nyújtotta szolgáltatással.

A Koala Tours jó hírnevének ezzel számunkra vége . A rokonainknak is hasonló, kellemetlen tapasztalatai vannak. Nagyon örülnénk , ha egy erre kompetens személy ezen elgondolkodna és a hiányosságokat kiküszöbölnék.

Egy dolog biztos, ha a helyzet nem javul ,a Koala Tours, Tip Travel és a Tatra Tour szolgáltatásait senkinek sem fogom ajánlani. Sőt...

Švehlová Dagmara, 2006.08.27.
Régió: Montenegró Montenegró, Tivat, Szállás: Kamelija

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

10 fénykép

Összesen: A Crna Gora-i nyaralástól őszintén szólva , többet vártam. Tivatban a Kamelija szállodában laktam. A hely előnye, hogy közel van a...

Bevezetés
A Crna Gora-i nyaralástól őszintén szólva , többet vártam. Tivatban a Kamelija szállodában laktam. A hely előnye, hogy közel van a repülőtér - autóbusszal kb. 15 percnyire. Teljes leírás

Elhelyezés
Miután megnéztük a szobákat, többen sokkot kaptunk. Ez egy 2 csillagos szálloda, de a szobák berendezése régi, kopott. Sajnos a szociális helyiségben uralkodó bűz lefotózhatatlan. Előnyös volt a szobán a hűtőszekrény, igaz kicsi, de 2 dzsúsz és 2 l víz befért.

Ellátás
Reggelire végig ugyananzt kaptuk, 80 százalékban tojás, különféleképpen elkészítve, zöldség nélkül. A kávé nagyon gyenge volt...
A vacsorához nincsenek italok, de az legalább naponta kicsit változik.
A reggeli nagyon egyhangú volt.

Hotel szolgáltatások
A takarítónő reggel kivitte a szemétkosarat, törölközőt cserélt és 2-3 naponként felmosta a padlót. A por nem érdekelte őt. Egy szoba takarítása 5 percnél nem tartott tovább.
A környéken nincsenek kölcsönzők - kerékpárt sem kölcsönöznek. Az esti szórakozás a nullával egyenlő , csend van...nincs élő zene, diszkó...
Annak ellenére, hogy a medecében naponta cserélték a vizet , az alja nyálkás volt, ennek oka az lehetett, hogy este nem teljesen engedték ki a vizet, és reggelig a medence alján víz volt.
A szállodában volt ingyenes széf.

Tengerpart
A strandok lebetonozottak, a szállodától távolabb van a világtótorony, ahol a vízben sziklák vannak. Ezek a strandok tele voltak cigarettacsikkel. A strandok nem tiszták, bárhová néztünk, mindenütt szemét volt. A víz szerencsére tiszta volt.

Összegzés
Ezen a vidéken az idegenforgalom még gyerekcipőben jár. A szállás spártai körülményekre emlékeztet, a sport- és szórakozási lehetőség minimális - egyetlen lehetőséget a fürdés jelent. Nem akarok senkit sem lebeszélni, de bennem a nyaralásról felemás érzések maradtak és én ide többé nem jönnék.

Endel Marek, 2006.08.14.
Régió: Montenegró Montenegró, Tivat, Szállás: Kamelija

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (8) Nem (0)

Összesen: Űjjáépített szálloda, valamennyi szoba légkondícionált, TV is volt, rossz a lift, de nagyon jó volt az ételválaszték - reggel és este is....

Bevezetés
Űjjáépített szálloda, valamennyi szoba légkondícionált, TV is volt, rossz a lift, de nagyon jó volt az ételválaszték - reggel és este is. A szálloda a tenger közvetlen közelében fekszik. Teljes leírás

Elhelyezés
A nagy hőségben nem minden szobán működött a légkondícionáló, a szobák kisebbek, nem volt fotel, stb.

Ellátás
Az étel nagyon változatos és színvonalas, gyümölcsből is nagy volt a választék reggelinél és vacsoránál is, a kávé rossz minőségű.

Hotel szolgáltatások
Semmi különös, autót lehetett bérelni napi 5 euróért és 200 euró zálogért, a motorok nagyon rossz állapotban voltak ...

Tengerpart
A strand kicsi, köves, közvetlenül a szállodánál van, 8 m-re a kávéháztól. A strand bejáratánál vannak nyugágyak és napernyők is, napi 1-1,5 euróért.

Összegzés
Átlagos, aktív nyaralóknak való, akik az idejük nagy részét a szállodán kívül töltik.

Němec Josef, 2005.09.06., Tartózkodás időpontja: 2005.08.24 - 08.31.
Régió: Montenegró Montenegró, Tivat, Szállás: Palma

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (0)