Vélemények és értékelések
Lhaviyani Atol - Maldív-szigetek

Írja meg a véleményét

Összesen:: 10 Nagyon meg voltuk elégedve a Hotellel. A személyzet nagyon kedves, mosolygós, segítőkész volt. Változatos volt az étel, tiszta,...

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Nagyon meg voltuk elégedve a Hotellel.

A személyzet nagyon kedves, mosolygós, segítőkész volt. Változatos volt az étel, tiszta, rendezett a szoba.

A szálloda személyzetei azt mondták, hogy évente maximum 20 fő magyar megy ebbe a szállodába. Ajánlani tudom csak a szállodát. Teljes leírás

Elhelyezés
Maximális elégedettség. Tengerparti villában volt a szállásunk és a 3. napon megkeresett mindet a supervisor, hogy a szálloda megajándékozna mindet az utolsó 2 éjszakára a cölöpös házak egyikében. Nagyon szép gesztus volt tőlük.

Összességében: ilyen fantasztikus nyaralásban még nem volt részünk.

Ellátás
All

Hotel szolgáltatások
Maximális elégedettség.

Tengerpart
Mesés volt.

Rózsa-Tóth Henrietta, 2020.02.11., Tartózkodás időpontja: 2020.02.02 - 02.08.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Lhaviyani Atol, : Cocoon Maldives

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (1)

Összesen:: 10 Gyönyörű hely.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Gyönyörű hely. Teljes leírás

Elhelyezés
Csodás!

Ellátás
Csodás!

Hotel szolgáltatások
Kitűnő.

Tengerpart
Csodálatos!

Veres Lajos, 2019.07.23., Tartózkodás időpontja: 2019.07.11 - 07.20.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Lhaviyani Atol, : Cocoon Maldives

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen:: 9,4 Mivel mindig örülök, ha részletes (nagyon részletes) leírást olvashatok egy helyről, én is szívesen osztom meg a tapasztalataimat. Írni...

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Mivel mindig örülök, ha részletes (nagyon részletes) leírást olvashatok egy helyről, én is szívesen osztom meg a tapasztalataimat. Írni fogok egy hosszas beszámolót, ai minden részletre kitér.

De addig a lényeg: első Maldív utunkra Kuredut választottam, mert se nem kicsi, se nem túl nagy. Nincs a közelében túlzsúfolt, gyárkéményes, füstös sziget. (Érdemes utánanézni választáskor!) Fantasztikus! Más azt írta, hogy fotózott és otthon nem kellett retusálnia, mert úgy tökéletes ahogy van. Ez igaz! Az igazi fehér homok, a tenger olyan színű, amit elvár az ember, a növényzet buja... Minden, ahogy a vágyaimban van. Ide is szívesen visszamennénk, de milyen lehet a többi? Annyi sziget van! :) Most csak ketten voltunk, de legközelebb a gyerekekkel megyünk. Teljes leírás

Elhelyezés
Nagy segítség volt az irodától dolgozók utánajárása. Bizonytalan voltam, melyik szállást válasszuk. Sok utánajárás és olvasgatás után lemondtam a vízi bungalóról (busás), de a másik végletről is: standard bungaló. Számomra fontos volt, hogy ha már ennyi adunk egy nyaralásért, akkor már kilátás a tengerre legyen és ott is ne a tengeren lévő bungalókat nézzem, hanem a nyílt vizet. Így jutottunk el a Beach Villához, ami maga a tökéletesség! A legszuperebb választás volt számunkra. A 239-ben kaptunk helyet. (Az irodánál dolgozó fiatalember keresett egy térképet, ahol látta, melyik ház hova néz, onnan sikerült jót választanom. Köszönöm!) A mólótól jobbra (ha befelé mész a szigetre), ott élnek a teknősök, ott olyan fehér a homok és picit beljebb a korallok. U. ilyen jó, de ott nincs teknős a mólótól balra.

A vízen lévő bungalóknál egyáltalán nem tetszett számunkra a víz, de ki mit szeret. Ott több a növényzet a vízben és sok a rák. A rájákra vigyázni kell, nehogy rálépj, mert sérülsz, de közben zavaros a víz, mert a halak csipegetése felveri. Viszont mellette szól, hogy onnan tökéletes a naplemente. és a bébi cápák is ott úsznak.

Ellátás
Mi sima all inc.-ben voltunk. Érkezéskor elmondták és bemutatták, hogy hol ehetünk, a többi alacarte étteremben ki volt írva az étlapon az all inc. ár, ami az ételek 50%-át jelentette. Mi azonban annyira meg voltunk elégedve, hogy egy nap se mentünk máshová enni (olasz, japán...). A du-i nasi nagyon kicsi választékból állt, egyszer próbáltuk csak ki, mert egyébként bőséges volt a reggeli, ebéd, vacsora. A bárban fel volt tüntetve, mely italok tartoznak bele az all. inc kategóriába, melyek fizetősek. Minden nap tematikus volt: hol indonéz ételeket kínáltak fel, hol halas napot tartottak, de külön odafigyelve a vegetáriánusokra és az ételallergiásokra. Külön pult volt a vega ételeknek. A glutén és tejterméket tartalmazó ételeknél feltüntették kis táblácskán képpel és kiírással is, hogy egyértelmű legyen milyen hozzávalókat tartalmaz. Ez szimpatikus volt, noha bennünket nem érintett. A korábbi utazásainkon tapasztalt all inc ellátáshoz képest itt az ételek minősége jobb volt. Főleg az édességeknél tapasztaltuk.

Hotel szolgáltatások
All inc csomagban benne van egy esti sétahajókázás, de ezt már az érkezés napján le kell foglalni, különben nem férsz fel. Érdemes menni! Egyszerre 3 hajó indult el és nem tömték teli emberrel őket, ami jó érzés volt. Sunset Cruise a neve, de sajnos mi nem láttuk a naplementét a felhőktől, de ez nem az ő hibájuk. Delfineket láttunk visszafelé és szép szigeteket.

Ami nagyon negatív volt számunkra az a fényképezés. Benne van a csomagban - mondták ingyenes. Ja igen. Maga az egy órás fényképezkedés ingyenes, és kapsz 1 db A4-es képet kinyomtatva, de a többit digitálisan kapod meg. 50db kép 100.000.- forint. Ha ezt tudjuk, akkor nem töltjük ezzel az időnket.

Vannak kis boltok (pipát vettünk, mert páromé elúszott az óceánban). Ékszer, ruha, szuvenír.

Mindenki kap 1 törölközőt a házba, 1-et a tengerpartra. Ezeket két naponta cserélik, de ha a földre teszed, akkor bármikor. Nem kell vinni továbbá sampont, balzsamot, tusfürdőt sem, mert mi végig azt használtuk, amit ott kaptunk. (a balzsam azért annyira nem puhítja a hajat). A légkondival óvatosan! Mi már 27 fokra állítottuk, annyira hideget fújt. Vízisport lehetőségek armadája! Lehet golfozni, van focipálya (Kuredu FC edz rendszeresen!) :) és van még tollas pálya, tenisz, lábfoci, biciklikölcsönzési lehetőség, búvárkodás. (volt, aki ott csinálta a vizsgáját) A csajszi, aki ott dolgozik és vitt bennünket mantákkal úszni magyar szülőkkel bír. Nagyon tetszett, hogy nem a lomha hajóval mentünk, ami a szálloda tulajdona (oda nem fértünk be, nem foglaltunk időben), hanem a vízi sportokkal foglalkozó csapattal és az ő gyorshajójukkal. Eszméletlen jót száguldoztunk a közeli szigetekig, ott úsztunk mantákkal (ki ne hagyd!) és aztán még egy korallzátonyhoz is elvittek minket, ami szép volt, teli hallal. Visszafelé még delfineket is láttunk megint.

Tengerpart
Az összegzésben írtam a lényeget.

Azt hittük szemetesebb lesz, de még nem az. Már van néhány palack és kupak, amit kisodort a víz, de még nem vészes, sőt! Igazán tiszta a víz és a part is! Nem tudni, meddig marad még így, mivel rengeteg hulladék termelődik és hulladékszigetre viszik. Újrahasznosítójukról nem tudunk, ezért is volt fura, amikor láttuk a szelektív kukát.

Komoroczy Csilla, 2018.11.06., Tartózkodás időpontja: 2018.10.25 - 11.02.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Lhaviyani Atol, : Kuredu Island Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (9) Nem (0)

Összesen:: 8,3 Csodálatos nyaralás volt , amit egy trópusi paradicsomban töltöttünk. Mindent felülmúlt a gyönyörű növény-és állatvilág, az exotikus...

 • 9,4 Szállás
 • 8,2 Ellátás
 • 8,2 Környék
 • 1 Alapár

Bevezetés
Csodálatos nyaralás volt , amit egy trópusi paradicsomban töltöttünk. Mindent felülmúlt a gyönyörű növény-és állatvilág, az exotikus hangok, a hihetetlenül barátságos személyzet - mindenki mosolyogott ránk. Nagyszerűek a szolgáltatások, az étel, az áttetszően tiszta óceán és a tenger élővilága. Teljes leírás

Elhelyezés
A tengertől kb. 12 m-re fekvő bungalóban laktunk, a strandtól a bungalót csak a trópusi vegetáció keskeny sávja választja el, ahol egy átjáróút volt kialakítva a strandig. Minden tiszta volt, naponta 2x takarítottak. A zuhany, mosdó és a WC egy tető néküli helyiségben van, ahonann a kék ég és a pálmafák koronája látszott, hallatszott az exotikus maradak hangja és a tenger morajlása. Élvezhettük a trópusok világát.

Ellátás
Különleges és kitűnő volt, hatalmas választékkal, az adagok tetszőlegesek - halat, tenger gyümölcseit, különféle gyümölcsöt, zöldségfélét kínáltak, volt többféle steak, palacsinta, burgonya, tésztaféle, rizs, stb. Minden , amihez Európában hozzászoktunk. A szigeten kitűnő a víz minősége? Nem kell félnie ha fogat mos, vagy gyümölcsöt mos meg benne, ellentétben sok trópusi hellyel. Csak az innivalóval volt gond, a félpanzió keretén belül az italokért fizetni kell - a vízért és a dzsúszért is. Ebből a szempontból a szigeten előnyösebb az All Inclusive.

Hotel szolgáltatások
A személyzet mindenre készségesen reagált. Természetes volt a takarítás, a minibár feltöltése, a törölköző- és az ágyneműcsere. Különféle kirándulásokat ajánlottak és minden napra más-más programot szerveztek.

Tengerpart
A strand gyönyörű, fehér rajta a homok és csodálatos a tengerbe jutás. A sziget bármelyik részéből pár perc alatt a strandon lehet.

Összegzés
A Kureda szálloda kifogástalan, a sziget a Föld egyik legszebb helye és jövőre biztosan elmegyünk oda .

Fousek Jan, 2007.09.29., Tartózkodás időpontja: 2007.09.28 - 09.20.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Lhaviyani Atol, : Kuredu Island Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

Összesen:: 10 A Maldív-szigeteken egy gyönyörű, feledhetetlen nyaralást töltöttünk.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék

Bevezetés
A Maldív-szigeteken egy gyönyörű, feledhetetlen nyaralást töltöttünk. Teljes leírás

Elhelyezés
A strand bungalóiban laktunk, ami egyszerű , de megfelelő volt, minden működött, naponta 2x takarítottak.

Ellátás
Kitűnő volt az étkezés, nagyon finom európai ételeket kínáltak. Még hasábburgonyát, burgonyapürét, kitűnő csirkét is kaptunk. Nagyon sok zöldséget, gyümölcsöt és süteményt kínáltak.

Tengerpart
A strand egyszerűen elragadó, karbantartott és tiszta.

Összegzés
Mindennel nagyon elégedettek voltunk, feledhetetlen élményekben volt részünk, ez egy igazi földi paradicsom.

Gotvaldová Jarmila, 2006.12.09., Tartózkodás időpontja: 2007.02.08 - 01.24.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Lhaviyani Atol, : Kuredu Island Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (6) Nem (0)

Összesen:: Igényes vendégeknek is egy gyönyörű nyaralás. Szerelmeseknek és azoknak való, akik szeretnek olvasni.

Bevezetés
Igényes vendégeknek is egy gyönyörű nyaralás. Szerelmeseknek és azoknak való, akik szeretnek olvasni. Teljes leírás

Elhelyezés
Kifogástalan villákban laktunk. A tenger csak pár méterre volt, a villák tágasak, a tető nélküli fürdőszoba nem éppen ideális, de gondot nem okozott.

Ellátás
Láttam már jobbat is, de mindig volt választék, különféle húsokat, salátát, köretet kínáltak, a reggeli azonban mindig egyforma volt.

Hotel szolgáltatások
Nem vettük igénybe, nem volt rá szükség.

Tengerpart
Tökéletes, a villától pár m-re volt. Nem ajánlom a bungalókat, megnéztük, borzalams volt.

Összegzés
A tökéletes semmittevés az aktívabb egyéneknek nem való. A szigeten viszont ideális a pihenés. Bécsből repültünk az Austrian légitársasággal, az út nagyon hosszú volt. Ha egy Maldív sziget-re szervezett nyaralásra áldoz, ajánlom áldozzon a repülőjegyre is és utazzon inkább az Autrian Bussines Class-szal - nem fogja megbánni. Az út kb. 5 órás, kényelmes az utazás és nagyszerűek a szolgáltatások.

Lepka Ondřej, 2006.12.06., Tartózkodás időpontja: 2007.02.11 - 03.22.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Lhaviyani Atol, : Kuredu Island Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen:: A nyaralás nagyon drága volt és a szigeten az árak magasak. Csak 2 üzlet volt + ékszerüzlet. Néhány, a sziget másik oldalán lévő bungaló...

Bevezetés
A nyaralás nagyon drága volt és a szigeten az árak magasak. Csak 2 üzlet volt + ékszerüzlet. Néhány, a sziget másik oldalán lévő bungaló mindentől távol esett és a környék is rendetlen volt. Elég sokáig és erősen esett az eső, kb. 5 napon keresztül. A beach villákban ajánlom a szállást. Teljes leírás

Elhelyezés
Bungalók - a sziget másik végében voltak, a recepciótól eléggé távol, messze volt az étterem és a strand is. Este hamar sötétedik és az út kellemetlen. A bungalók nagyon szerény berendezésűek, a fürdőszoba a szabad ég alatt van - a rovarok, gyíkok között. A bungaló előtt a homokban, rákok, pókok, gyíkok voltak, a fákon is és a bungalóban is nagy bogarak másztak. Napközben a fejünk fölött denevérek röpködtek, még a szobában is hallatszott a suhogásuk.

Ellátás
Svédasztalos félpanziónk volt- ízletes, nagy választékkal. A szigeten 3 étterem van, de a szállások színvonala szerint látogatható - mindenki a sajátjába járt étkezni. Az asztaloknál mindenkinek saját helye van, ami egész idő alatt érvényes.

Hotel szolgáltatások
Naponta 2x takarítottak, naponta tiszta törölközőt kaptunk. A szállodának a vezetője naponta kirándulásokat szervez - angol nyelven . Este az étteremben program volt. Szálláscserét kértünk, amit rövid időn belül teljesítettek.

Tengerpart
Napozni a sziget háromnegyed részén lehet, de fürödni csak a központi részen, másutt a tengerben cápák, ráják és éles korallok vannak és a víz nagyon sekély. Nyugágyak, napernyők nincsenek. A homokban nem lehetett feküdni, mert nagyon sok a rák.

Összegzés
Gyönyörű sziget, a tenger tele van élőlénnyel, a természet elég vad. A távolabbi részek rendezetlenek. A szállás és a bungalók környéke csalódást okozott, sokkal többet vártunk ettől a nyaralástól.

Duchoň Adrián, 2006.12.05., Tartózkodás időpontja: 2006.11.23 - 12.05.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Lhaviyani Atol, : Kuredu Island Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (2)

Összesen:: Kuredu - bungalók.

Bevezetés
Kuredu - bungalók. Teljes leírás

Elhelyezés
A bungalót naponta 2x talarították, légkondícionált, az étteremtől messze esett, este az étterembe és a viszafelé vezető út kellemetlen volt, sötét, nincs eléggé kivilágítva, sokszor sár, pocsolyák között. Az út mellett gyakran zsákokban falevél, szemét volt. A fürdőszoba nyitott, néhol penészes. Láttunk szuper villákat.

Ellátás
Az étel ízletes, a menü gazdag, tisztaság volt. Az italok is nagyon jók, emésztési problémáink sem voltak.

Hotel szolgáltatások
Naponta 2x takarítottak, csak a bungalókhoz vezető út kifogásolható. A személyzet készséges. Az All Inclusive csak egy étteremben érvényes, a többiben fizetni kell.

Tengerpart
Nagyon szép, tiszta, a bungalók részén nehéz a tengerbe jutás, korallok voltak és dagálykor nagyok a hullámok.
A villák, éttermek és a bár környékén a strand gyönyörű, tiszta.

Összegzés
Nagyon alkalmas búvárkodásra. Egy exotikus nyaralás volt, a bungalókban a szállás nagyon szerény, hajszárító nem volt. A vízbe jutás nem jó. A sziget másik oldalára kellett járni, ami szép volt. Ajánlom, vigyenek magukkal esernyőt.

Eliska Oldrich, 2006.12.04., Tartózkodás időpontja: 2006.11.22 - 12.06.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Lhaviyani Atol, : Kuredu Island Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

Összesen:: 9,5 Kuredu szigetén a legolcsóbb bungalókban laktunk. Ennek ellenére, tisztaság volt, a személyzet szolgáltatásai kitűnőek, semmivel sem volt...

 • 9,3 Szállás
 • 9,6 Ellátás
 • 9,5 Környék

Elhelyezés
Kuredu szigetén a legolcsóbb bungalókban laktunk. Ennek ellenére, tisztaság volt, a személyzet szolgáltatásai kitűnőek, semmivel sem volt gond. Néhány bungaló a központtól , éttermektől elég messze esik, ez lehet 500 m is, de a strandon ill. a kis trópusi sziget dzsungelében mindig kellemes a séta. Teljes leírás

Ellátás
Kitűnő, büfé formájú. Néhány ételt közvetlenül a vendég előtt készítenek. Az étel az európai, ázsiai és főleg az indiai konyha kombinációja. Nagyra értékeltem a hatalmas választékot halakból, egyetlen fogásnál sem hiányoztak. Mindig kb. 5-6 féle ételből választhattunk, sokféle köret, zöldség, trópusi gyümölcs és desszert volt. Fagylalton kívül, minden. Ezt a szigeten nem talál.

Hotel szolgáltatások
A szolgáltatások előkelőek, az egész sziget nagyon tiszta, minden kis utacskát sepernek, látszott, hogy hangsúlyt fektetnek a színvonalra.

Tengerpart
Az egész nyaralásból ez volt a legjobb. Gyönyörűbb strandokat még nem láttam. Olyan fehér a homok, hogy napszemüvegben nézhető csak. A tenger áttetsző. A strand közeléen kis cápák, ráják voltak, a parthoz közel úsznak az apró halak. 200-300 m-ig a víz sekély, utána mélyül csak, gyönyörűen lehet búvárkodni a korallzátonyoknál - csodálatos élményt jelent ‼

Összegzés
Kitűnő, kifogástalan. Ha kedveli a társaságot, akkor a tökéletes édesvizi medencénél tartózkodhat, ahol bár is van, sok hangos ittas angolt is talál itt, de ha a strandra megy, egész nap talán csak 5-6 emberrel találkozik. Búvárkodhat is. A Maldív-szigetekre még visszamegyünk.

Klimša David, 2006.12.04., Tartózkodás időpontja: 2006.11.07 - 10.26.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Lhaviyani Atol, : Kuredu Island Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (8) Nem (0)

10 fénykép

Összesen:: 7,7 Beach bungalók - átlagos színvonalúak, elég sötétek. A sűrű zöldben volt a szállásunk. A berendezéshez nem tartozott hajszárító, de...

 • 7,5 Szállás
 • 7,8 Ellátás
 • 7,8 Környék

Elhelyezés
Beach bungalók - átlagos színvonalúak, elég sötétek. A sűrű zöldben volt a szállásunk. A berendezéshez nem tartozott hajszárító, de kérhettünk. Különben tiszta, naponta 2x takarítottak. Teljes leírás

Ellátás
Kitűnő, változatos. Nagy volt a választék, az ételt pótolták, inkább európai jellegű volt.
Az éttermek a szállások típusai szerint oszlanak meg - mindenkinek saját étterme, asztala és pincére van, ami nagyon kellemes.

Hotel szolgáltatások
Jó, gondoskodnak a vendégről, csak lassúak. Egy személy részére 2 törölköző van, nem különösebbek, de naponta cserélték őket. Teltháznál sem fordul lő, hogy valahol sorok állnának. A vendégek többsége angol, mindenütt nyugalom, kényelem van. Német turista tömeget nem látni.

Tengerpart
Tiszta és gyönyörű, főleg amelyik a sziget elején van, a sziget ellenkező részében elég köves.

Összegzés
Nagyon jó. Kellemes, nyugodt nyaralóhely. Legközelebb inkább Beach villában laknék - a bungalóban kicsit csalódtam. A biztonság kedvéért ajánlom az esernyőt. Néha az időjárás elég kiszámíthatatlan - 2 nap esett az eső. Az egész szigetet homok borítja - sok az étterem . Állandóan mezítláb jártunk. Cipőt vinni magukkal, papucson kívül, teljesen fölösleges.

Nohel Marcel, 2006.10.25., Tartózkodás időpontja: 2006.11.23 - 11.15.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Lhaviyani Atol, : Kuredu Island Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (6) Nem (0)