Vélemények és értékelések
Mombasa - Kenya

Írja meg a véleményét

Összesen: 10 Minden tekintetben elégedettek voltunk a szállással, ellátással.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Minden tekintetben elégedettek voltunk a szállással, ellátással. Teljes leírás

Elhelyezés
Minden tekintetben elégedettek voltunk a szállással, ellátással.

Ellátás
Minden tekintetben elégedettek voltunk a szállással, ellátással.

Hotel szolgáltatások
Jók

Tengerpart
Elégedettel foltunk vele.

Baranyiné Kelemen Erzsébet, 2018.12.27., Tartózkodás időpontja: 2018.12.05 - 12.20.
Régió: Kenya Kenya, Mombasa, Szállás: Neptune Village Beach Resort & Spa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (1)

Összesen: 10 Hófehér homokos part, pálmafák, isteni kaják, jó programok ... szuper volt minden.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Hófehér homokos part, pálmafák, isteni kaják, jó programok ... szuper volt minden. Teljes leírás

Elhelyezés
Rendben volt

Ellátás
Nagyszerű

Hotel szolgáltatások
Rendben

Tengerpart
Szuper

Sipos Gyöngyi, 2018.02.28., Tartózkodás időpontja: 2018.02.15 - 02.25.
Régió: Kenya Kenya, Mombasa, Szállás: Voyager Beach Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (4)

Összesen: Fekete Afrika nem éppen az ideálom, de nagyon tetszett, más utazási irodával még jobb lett volna.

Bevezetés
Fekete Afrika nem éppen az ideálom, de nagyon tetszett, más utazási irodával még jobb lett volna. Teljes leírás

Elhelyezés
Egy nagy szálloda, több medencével, egy szép kertben fekszik, ahol szabadon mozognak a majmok, macskák és a kacsák. A szobák egyszerűen berendezettek, a fürdőszoba, WC kissé rossz állapotban volt. Volt egy teraszunk is.

Ellátás
Az első két nap jónak tűnt, de utána minden egyforma ízű volt. Különféle húsokat kínáltak mártással, vagdalthúsból gombócot. A gyümölcs éretlen volt, a zöldség nálunk talán jobb, furcsa volt a puding, inkább nem kóstoltam. Volt sült burgonya, pizza, spagetti, ezt ettem a 12 nap alatt. A reggelik nagyon szerények, ahhoz képest, amilyen előkelő az utazási iroda, katasztrofálisnak tűnt. Egész idő alatt egy eurót sem költöttem el a szállodában. Alkoholt, cigarettát, fagylaltot a faluban vásároltunk.

Hotel szolgáltatások
Csak a reggeli ébresztést vettük igénybe. Mindenre volt idejük, fél órával később keltettek.

Tengerpart
A strand gyönyörű, tiszta, világos rajta a homok. Apály alkalmával a víz eléggé visszahúzódott, úszni nem lehetett, de napozni lehetett a jó meleg vízben. A strandon sok az árus, mindent kínáltak. A megérkezést követően állandóan zaklattak, de minél barnábbak lettünk, annál inkább alábbhagyott az érdeklődésük. A strandon a helyi utazási irodától rendeltünk 2 napos Tsavo szafarit szállással együtt, gyönyörű volt. Kitűnő ételt kínáltak, pompás szállásunk volt, úgy gondoskodtak rólunk, mint a királyokról. Minden állatot láttunk, gyönyörű élmény volt.

Összegzés
Afrika tetszett, de többé ezzel az utazási irodával nem mennék oda- arrogánsan viselkedtek az alkalmazottaik a repülőgépen, a szállodában magasak az italok árai és a kirándulások ára is magas.

Ducháčková Pavla, 2008.06.16., Tartózkodás időpontja: 2007.11.10 - 11.24.
Régió: Kenya Kenya, Mombasa, Szállás: Coral Beach - Palm Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

3 fénykép

Összesen: Amikor Kenyába készültünk, gondosan átfutottam a recenziókat, és megbántam, hogy ezt választottuk,mert a szállodát rettenetesnek...

Bevezetés
Amikor Kenyába készültünk, gondosan átfutottam a recenziókat, és megbántam, hogy ezt választottuk,mert a szállodát rettenetesnek tartották, azt írták rossz az étel, stb, de az ellenkezője igaz. Szép a szálloda, jó az étel, kellemesek, barátságosak az emberek, nem tolakodóak, hálásak, ha vált velük pár szót. Különben mindenki folyékonyan beszél angolul, mert az iskolában angolul tanulnak. Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon egyszerű és célszerűen berendezett szobáik vannak - ágy, asztal, 2 szék, egy nagyobb asztal tükörrel, légkondícionálás és egy hatalmas erkély, ahol üldögélni lehet. A fürdőszoba nem különösebb, de untig elég volt. A csapból enyhén sós víz folyott, de naponta hoztak a szobára vizet, abban mostunk fogat. Sok kis majom volt, akik néha elcsenték a banánt és annak ellenére, hogy tilos az etetésük, biztosan nem fog tudni ellenállni és önnek is örömet fog okozni, ha ízlik nekik a gumicukor.

Ellátás
Az étel változatos, valaki itt azt írta, hogy nincs gyümölcs és tojás. Ez nem igaz‼ Minden reggel kínáltak tojást, omlett, kemény tojás formájában, volt joghurt, kolbász, palacsinta, különféle gyümölcs minden étkezés alkalmával. Naponta volt hal, marhahús és kétnaponta csirke. Nagy választék van zöldségből, salátákból ebédre és vacsorára is. Szinte naponta kínáltak tésztafélét, rizst, burgonyát, párolt zöldséget. Reggelire voltak dzsúszok, kávé és tea. A többi italért fizetni kell, a szállodában 1 euróba kerül a víz. A szállodán kívül viszont 0,50 silingért vásárolhat, ami kb. 13 korona. A sör a kapun túl 100 siling, de a szállodában több mint 2,6 euró.

Hotel szolgáltatások
A nyugágy napi 1,5 euróba kerül. Voltak animációs programok, aqua gimnasztika, petanque, íjászat, svahil nyelvlecke...A személyzet kedves, nem tolakodó és nagyon szorgalmas.

Tengerpart
Sajnos az erős árapály miatt, ami naponta 2x van, a strandok hínárosak, de ez talán senkit sem zavar, hisz a hínár nem harap...Különben árusok is voltak, az elején kissé tolakodóak, de ha kicsit lebarnul, észreveszik, hogy hosszabb ideje van ott, többé nem zavarják. Elég, ha pár szót vált velük.

Összegzés
Csodálatos. Sok helyen voltam már, de Kenya az első helyre került, nem mintha ez lenne a legszebb ország, de az emberek mentalitása, akik még tisztalelkűek, nincsenek hátsó szándékaik, csodálatos. Megkedveli a pole pole és a hakuna matata kifejezéseket és nem is akar majd onnan eljönni. Mi élveztük a masszázsokat - 130 koronába került, az ujjunk hegyétől a hajunk tövéig átmasszíroztak. Jók a diszkók. A nyaralást melegen ajánlom, mi jövőre újra elmegyünk. Kenyában sehová sem sietnek, ezt a tempót gyorsan meg lehet szokni. Gyönyörű nyaralást kívánok, legalább fele annyira legyen elégedett, ahogy mi voltunk‼

Névtelen, 2008.03.27., Tartózkodás időpontja: 2008.03.01 - 03.16.
Régió: Kenya Kenya, Mombasa, Szállás: Shanzu Beach/Paradise Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (0)

Összesen: Ez volt az első exotikus országba tett nyaralásom. Ha az idő távlatából visszatekintek rá, nagyon szép volt. A 14 nap alatt végig szép...

Bevezetés
Ez volt az első exotikus országba tett nyaralásom. Ha az idő távlatából visszatekintek rá, nagyon szép volt. A 14 nap alatt végig szép időnk volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A Palm Beach szállodában laktunk. Csodálatosak voltak a medencék. Gyönyörű hely, egy nagy, gondozott kerttel. A szobák egyszerűen berendezettek, de tiszták. Nincs légkondícionálás, ami néha hiányzott.

Ellátás
Az elején az étel változatosnak tűnt. Leginkább a levesek és a saláták ízlettek. A reggelinél viszont nagyon szerény a választék. Kenyér, paradicsom, cornflakes, gyümölcs, zöldségféle. Sajt vagy szalámi nem volt. Tojást csak 2 euróért kaptunk. Kibírható volt, de elég egyhangú. Első látásra nagy volt a választék az ebédnél és a vacsoránál, de a hús gyakran túl kemény volt. A köretek jók. Ha összehasonlítom a szafarin kínált étellel, ami több száz kilométernyire volt a civilizációtól, a szállodai koszt elég szerény volt. A szafarin nagy volt a választék és nagyon finom ételt kínáltak.

Hotel szolgáltatások
A szálloda nem sok mindent kínál. Ami meglepett, az a német turistáknak szervezett esti program volt. A négerek német dalokat énekeltek. A helyi folklórból semmit sem láttunk, pedig Arikában inkább erre számítottam . Délután a medencénél pálmalevelekből fontak. Néha volt aqua aerobic, asztalitenisz. A szoba takarítása rendben volt, naponta cseréltek törölközőt. A szálloda sokféle kirándulást kínál, szafarit, stb. Jobb és olcsóbb a helybeliek ajánlata, akik a strandon kínálják a kirándulásokat. A szafari és a többi kirándulás, amit velük abszolváltunk nagyszerű volt, és a 14 nap alatt sok mindent láthattunk. Vigyázat, ha a szálloda búvárközpontjának szolgáltatásait szeretné igénybe venni. Nem szeriózusak. Az ismerősömnek tönkre tették a jacket-jét és még le is tagadták, eléggé arrogánsan viselkedtek.

Tengerpart
A strandon nagyon sokan kínálnak ajándéktárgyakat és kirándulásokat. Néha nagyon idegesítőek. A fürdés jó, ha nincs apály, különben a tenger több km-re visszahúzódik, egészen a korallzátonyig. Az apály alkalmával keletkező kis tavakban sokféle tengeri élőlény látható. Mi apály alkalmával a helybeliekkel egy kis csónakkal eljutottunk a korallzátonyig, ahol több víz volt és gyönyörűen lehetett búvárkodni. A tenger élővilága itt nagyon gazdag. Kifogtak sok tengeri csillagot, polipot, stb. Ha valaki szeret búvárkodni, láthat tengeri teknősöket , kis cápákat és rengeteg más halat is.

Összegzés
Számomra a legérdekesebb a szafari volt. A Tsavo és az Amboseli Nemzeti Park-ban voltunk. Orrszarvún kívül láttunk még rengeteg más állatot. Még a Kilimandzsáró is látszott a felhők között. Meglátogattunk egy maszáj falut. Azzal indultam Kenyéba, hogy ha viszek cukorkát a gyerekeknek, örülni fognak neki, de ma már a cukorka sajnos nem elég, minden sarkon dollárt vagy eurót várnak. Amikor láttam a német és svájci vendégeket, akik minden apróságért fizettek, nem is csodálkozom, hogy hozzászoktak a pénzhez és mindenkitől borravalót várnak.

Hrbáčová Blanka, 2008.03.20., Tartózkodás időpontja: 2007.10.05 - 10.19.
Régió: Kenya Kenya, Mombasa, Szállás: Coral Beach - Palm Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (1)

10 fénykép

Összesen: 8,4 Az elutazás előtti légkört befolyásolta a feszült Kenya-i belpolitikai helyzet, a biztonságunkat is veszélyben éreztük. A nyaralás alatt...

 • 7,3 Szállás
 • 8,8 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Bevezetés
Az elutazás előtti légkört befolyásolta a feszült Kenya-i belpolitikai helyzet, a biztonságunkat is veszélyben éreztük. A nyaralás alatt azonban ezek a félelmeink teljes mértékben eloszlottak. Az elutazás előtt eléggé nehézkes volt az utazási irodával a kommunkáció. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás a szálloda kategóriájának megfelelő - 3 csillagos. Hiányzott a légkondícionálás. A berendezés nagy része már régebbi, a szobák egyszerűen, de célszereűen berendezettek.

Ellátás
Svédasztalos teljes panziónk volt, nagy választék volt különféle ételekből, gyümölcsből és zöldségből is.

Hotel szolgáltatások
A nyaralás alatt a szállodában különféle szórakoztató programok zajlottak - diszkó, kirándulások, stb. Volt amiért fizetni kellett, volt ami ingyenes. A biztonságra való tekintettel, néhány akciót kiiktattak. Pl. a Mombasa-i kirándulást, a Bush tour-t.

Tengerpart
Gyönyörű, fehér a homok, a strand tiszta, naponta takarították. A strandról közvetlenül elérhetők a korallzátonyok, sok a színes hal. Apály alkalmával ideális itt a búvárkodás.

Összegzés
Mivel már 2. alkalommal voltunk itt, tudtuk, mire számíthatunk. A szafari kitűnő volt, rengeteg állatot láttunk. Talán a január, február a legjobb időszak, ilyenkor állandó az időjárás és az állatoknak ilyenkor vannak kicsinyeik.

Motloch Jan, 2008.02.01., Tartózkodás időpontja: 2008.01.26 - 01.12.
Régió: Kenya Kenya, Mombasa, Szállás: Coral Beach - Palm Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 9,1 Nagyszerű élményekben volt részünk - szafari, tőlünk 10 m-re volt egy oroszláncsalád, az úton elefántcsorda vonult, antilopok,...

 • 9,7 Szállás
 • 9,6 Ellátás
 • 7,8 Környék
 • 10 Alapár

Bevezetés
Nagyszerű élményekben volt részünk - szafari, tőlünk 10 m-re volt egy oroszláncsalád, az úton elefántcsorda vonult, antilopok, majmok,...A maszáj falu már civilizált. Fehér a strand és az Indiai-óceán vize meleg. Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon színvonalas, a szó pozitív értelmében sokkolt bennünket amikor a szafari alkalmával a Tsavoban lévő Hilton szállóban laktunk.

Ellátás
Változatos, svédasztalos volt az étkezés - gyakorlatilag korlátlan mennyiségű volt a gyümölcs, desszert, hús, tésztafélék, rizs, stb. Nincs értelme teljes panziót rendelni - nem hiszem, hogy el tudná fogyasztani?

Hotel szolgáltatások
Nagyon jó. Néha szinte tolakodásnak tűnt , ahogy mindig megkérdezték, elégedettek vagyunk-e, rendben van-e minden...

Tengerpart
A strand jó, csak az idegenvezető tanácsát érdemes megfogadni és kirándulást nem kell a strandon lévő helybeliektől rendelni - szafari, Mombasa, stb.
Ajándéktárgyakat sem érdemes tőlük vásárolni , jobb ha a kb. 2,5 km-re lévő bevásárlóközpontban vásárol.

Összegzés
Feledhetetlen volt?

Vlach Josef, 2008.01.07., Tartózkodás időpontja: 2008.01.06 - 2007.12.25.
Régió: Kenya Kenya, Mombasa, Szállás: Mombasa Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 8,1 Gyönyörű nyaralás volt, gyönyörű helyen voltunk, a szafari és a kirándulások szépek , de nem olcsók.

 • 8,6 Szállás
 • 7,3 Ellátás
 • 8 Környék
 • 8 Alapár

Bevezetés
Gyönyörű nyaralás volt, gyönyörű helyen voltunk, a szafari és a kirándulások szépek , de nem olcsók. Teljes leírás

Elhelyezés
Szép, a várakozásnak megfelelő volt.

Ellátás
Rendes, nem egy csodának számít, de választani azért lehetett, az étel ismétlődött, csak a reggelihez ingyenesek az italok.

Hotel szolgáltatások
Naponta kitakarítottak, a medence mellett rend volt, gondozottak a kertek, sokféle kirándulást ajánlottak, de túl drága volt.

Tengerpart
Gyönyörű, fehér a homok, meleg a tenger, csak jó lett volna, ha valaki eltakarítja a hínárt.

Összegzés
Gyönyörű nyaralás volt.

Matouš-Malbohan Petr, 2007.12.22., Tartózkodás időpontja: 2007.12.21 - 12.08.
Régió: Kenya Kenya, Mombasa, Szállás: Corali Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

5 fénykép

Összesen: 9,4 Nagy élményt jelentett, színvonalas, az árnak megfelelő a szolgáltatás. Figyelem, ha mindent összeszámol, sokkal drágábba fog kerülni -...

 • 9,7 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 8,5 Környék
 • 10 Alapár

Bevezetés
Nagy élményt jelentett, színvonalas, az árnak megfelelő a szolgáltatás. Figyelem, ha mindent összeszámol, sokkal drágábba fog kerülni - de ez egyéntől is függ. Teljes leírás

Elhelyezés
Jó volt - úgysem sokat tartózkodtunk ott. Talán a fürdőszoba lehetett volna kissé civilizáltabb. A TV és a hűtőszekrény egyáltalán nem hiányzott - nem amiatt utaztunk oda.

Ellátás
Az előző recenziókban olvastam, hogy az étel nem sokat ért. Az elkényeztetettek menjenek a Ritz-be. Nekünk az étel nagyon ízlett, kedveljük az ételkülönlegességeket és meg kell mondani, hogy a lehetőségekhez mérten, nagyon igyekvőek voltak.

Hotel szolgáltatások
Nagyon kedvesek, nyugodtak és lassúak, de ehhez hozzá lehet szokni, ők már csak ilyenek. Náluk az adminisztráció szinte nevetséges, 2 napba telt, amíg faxot küldhettünk Csehországba.

Tengerpart
Legyen a szálloda medencéjénél vagy a szafarin.

Összegzés
Fantasztikus a természet, nagyon jó a szálloda területe, vigyázat a napsütéssel. Az emberek az utcán pénzt kéregetnek, aminek vagy ellenáll, vagy váltson be sok aprót. Mindenütt amerikai dollárt kérnek, az eurót nem akarják sehol elfogadni.

Hovorková Patricie, 2007.11.22., Tartózkodás időpontja: 2007.10.05 - 09.28.
Régió: Kenya Kenya, Mombasa, Szállás: Shanzu Beach/Paradise Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: Varázslatos nyaralás volt - visszavágyunk?

Bevezetés
Varázslatos nyaralás volt - visszavágyunk? Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák tiszták, megfelelően berendezettek, a szociális helyiség is rendben volt. Igaz a zuhanyból sós víz folyott, de ezt nem negatívumként kezeltük.

Ellátás
Mindenki ízlésének megfelelően választhatott. Sokféle zöldséges ételt kínáltak és az afrikai szakácsok jól főzik a gulyást is. Igaz, az étel pár nap elteltével egyformának tűnik, de azért elégedettek voltunk. Finom volt a puding, gyümölcs és az édességek is.

Hotel szolgáltatások
A személyzet nagyon kellemes, barátságos és készséges. Minden lépésnél hallottuk a "jambo"-t és mindig mosolyogtak hozzá. A szobán lévő széfet nem vettük igénybe, megbíztunk a személyzetben.

Tengerpart
A strandok gyönyörűek, mint a katalógus fotóin, az óceánban sajnos nem nagyon jó a fürdés, dagály alkalmával tele van a víz hínárral, de ennek ellenére is fürödtünk és élveztük is. Különben fürödhet a medencében is, ahol sós víz van.

Összegzés
A szállodát csak pihenésre és alvásra használtuk, különben nagyon sok kiránduláson vettünk részt. Érdemes ellátogatni a környező falvakba, a bennszülötek közé, akik nagyon barátságosak és vendégszeretőek, vegyen részt a szafarin és látogasson el a városba is. Ha a faluba megy, vigyen magával édességet, apró ajándékot a gyerekeknek, mindenért nagyon hálásak. Ebbe a gyönyörű országba biztosan ellátogatunk még?

Névtelen, 2007.10.02., Tartózkodás időpontja: 2007.09.14 - 09.28.
Régió: Kenya Kenya, Mombasa, Szállás: Shanzu Beach/Paradise Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (6) Nem (0)

5 fénykép