Vélemények és értékelések
Hvar - Horvátország

Írja meg a véleményét

Összesen: 6.4 Nem kicsit csalódtam a szállodában.

 • 4.5 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés:
Nem kicsit csalódtam a szállodában. Teljes leírás

Elhelyezés
A hotel gyönyörű helyen van, a tenger csoda szép a környezet is.maga az épület látvány a kompról mesés,de közelebb érve már látszik sok harcot megvívott a turistákkal. Főleg a szobák.

Szerintem még soha nem kaptak felújítást.a berendezés katasztrófa,a tapéta foszladozik.valahol belejavítva pótolták a feslést.

Az hogy nincs légkondi még elviselhető,de hogy 1 mini bár sincs hogy ha reggel szomjas vagyok ne 30 fokos vizet kelljen inni.az katasztrófa volt a számomra.

Ellátás
Ellátás jó.változatos.

Hotel szolgáltatások
A medence is sós.ez megint -1 pont. Tőlem!

Tengerpart
A tenger part csodás.minden kellemetlenségért kárpótolt.

Kálóczi Ernő, 2018.09.04., Tartózkodás időpontja: 2018.08.25 - 09.01.
Régió: Horvátország Horvátország, Hvar, Szállás: Valamar Arkada Sunny

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 4.4 Az utazási iroda minden szempontból korrelt. A szállodát viszont kisgyermekeseknek nem ajánlom. A hotel Dependance II. Részében nincs...

 • 4 Szállás
 • 5 Ellátás
 • 4 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés:
Az utazási iroda minden szempontból korrelt. A szállodát viszont kisgyermekeseknek nem ajánlom. A hotel Dependance II. Részében nincs klima, hűtőszekrény ( bérlésére még lehetőség sem volt.). A hotel strandja kiépített, betonos gyorsan mélyül. Kisgyermekkel lehetetlen bemenni. A "köz strandon a nyugágy bérlése 20 kn/ ágy / nap. A medencénél ami viszonylag kicsi, ingyenes. A kompnál érdemes Drvenik - Sucoraj útvonalat választani, olcsóbb 200 Kn-val és gyorsabb. A komp minden 30 percben közlekedik. A Split-i komp 2,5 óra és hiába voltunk lent Splitben 12 órára a következő komp 14.30 kor ment. 17.30 kor értünk emiatt a Hotelbe. Teljes leírás

Elhelyezés
A hotel Lavanda Stari Grad a három csillagnak nehezen felel meg. (Megjegyzés: Jelsa( Hvar szintén utazási iroda 2015) Fontana Resort igen. !!!!! A Hotel Lavander -ben a szobák tiszták de kicsik és melegek. A főépületben van csak klima. Hűtőszekrény az épületben nincs. Hideg víz 1 liter 16 Kn.

Ellátás
Light All inclusive ellátásban voltunk. Több magyar család is lent volt. A reggeli bőséges de minden nap ugyanaz. A többi étkezésnél is ez volt a helyzet. Megpróbálták a választékot variálni de gyakran belekeverték a déli "maradékot" az esti vacsorába.Pl a déli natur sült halhoz csináltak egy hagymás paprikás mártás szerűséget vacsorára. A salátáknál volt a legérezhetőbb. Ezt nem csak mi tettük szóvá. Sajnos. Én nem vagyok finnyás ettem. És mindig találtam valamit. A sütik nagyon finomak voltak.

Hotel szolgáltatások
Nincs. A röplabadapálya egy labdás, a ping pong labdák össze voltak törve, azt a választ kaptuk, hogy újat vesznek de ehhez 3 nap kellett. A medence kicsi, 19 órakor bezár, tolongás körülötte. Reggel 6 kor mentek nyugágyakat foglalni a szemfülesebbek. A "mini golf pályához" kettő ütő volt. A horvát vendégszeretet már Nincs!!! Ezt szomorúan tapasztaltuk. Minden pincérnél más összeget fizetsz. Ez így van Stari Grad-ban is.

Tengerpart
A szállodának egy beton strandja volt. Ott nyomorgott a nép. Kisgyermekkel esélytelen mivel gyorsan mélyült. Az első pár nap után ezen a részen megjelentek a meduzák is. Ártalmatlanok de csíptek. Kisgyermek ne. Láttam pár bömbölő kicsit. Engem is megcsíptek de nem volt vészes. Zuhanyzó a strandon nincs. Csak fent a medencénél. Polifomot, napozó szivacsot vinni kell. Egy nyugágy 20 KN / nap. Ha valaki búvárkodni szeretene vagy kisgyermekkel megy, érdemes sétálni 500 - 800 métert a másik hotel ( Apollo) kavicsos öblös strandjára vagy az utánna lévő teljesen sziklás szabadstrandra.Árnyékot ne várva. De ott csak búvárkodni, úszni lehet. A másik strandon volt működő büfé. De nincs meduza! :)

Kun Anna Krisztina, 2018.08.22., Tartózkodás időpontja: 2018.08.07 - 08.16.
Régió: Horvátország Horvátország, Hvar, Szállás: Hvar Places by Valamar (ex. Lavanda Sunny)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 7.4 Csendes, szép környezet. Kiváló konyha. Remek kirándulási lehetőségek.

 • 6.5 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 8 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Csendes, szép környezet.

Kiváló konyha.

Remek kirándulási lehetőségek. Teljes leírás

Névtelen, 2016.08.22., Tartózkodás időpontja: 2016.08.13 - 08.17.
Régió: Horvátország Horvátország, Hvar, Szállás: Hvar Places by Valamar (ex. Lavanda Sunny)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

Összesen: 8.8 Szuper volt!

 • 7.5 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Szuper volt! Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba tükrözi a szálloda árát és a 2 csillagot , de a célnak tökéletesen megfelelt. A szállodában nagyon aranyosak és segítőkészek. Kicsit retró hangulatú de tiszta.

Ellátás
Az ellátás megfelelő. Ha az utolsó fél órába mész enni akkor is folyamatosan töltik a kajás pultokat. Mindig találtunk olyan ételt amit szívesen fogyasztottunk el.

Hotel szolgáltatások
A medencét emelném ki , és hogy a szálloda közvetlen tengerparti ,ez kényelmes így. Az étterem terasza csodás látvány a tengerre,csak az asztalt minden este és reggel vadászni kellet de ez érthető volt,mi kivártuk ott a helyet.

Tengerpart
A tengerpart a szálloda mögött van közvetlen,tiszta és nem zsúfolt mert nagy területen lehetséges a fürdés. Nagyon szép helyeken lehet fürdeni ,sziklákon kialakított pihenő helyek vannak.

Dunai Imre, 2016.08.06., Tartózkodás időpontja: 2016.07.25 - 07.30.
Régió: Horvátország Horvátország, Hvar, Szállás: Valamar Arkada Sunny

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (5)

Összesen: 9.4 Összegezve a nyaralást, nagyon szép helyen jártam. Hvar sziget lenyűgöző. Valóban Dalmácia "királynője".Jövőre az Inviával...

 • 9 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Összegezve a nyaralást, nagyon szép helyen jártam. Hvar sziget lenyűgöző. Valóban Dalmácia "királynője".Jövőre az Inviával ugyanitt ! ! :) Viszont az utazás szempontjából messze van ( jó esetben és ha nincsenek forgalmi akadályok 8-9 óra az út Split-ig Barcsról) és az egyéni út megszervezéséhez több információt muszáj előre beszerezni. ( autópályadíjak - komp - hol érdemes átmenni a szigetre? mennyi a díja - pontos menetrend) Ezek az internetes adatok nem fedték a valóságot csak a helyszínen derültek ki. Nagyon fontos adatok mivel Horvátországban a Kuna a legjobb fizető eszköz. Így nem érhetnek meglepetések. Tájékoztatásként leírom a jövendő "hvari" utazóknak: Autópályadíj: Goricia- Zagreb : 22 KN - Zagreb - Makarska: 209 KN. ( ezeket a díjakat kell számolni a visszaútnál is.

Kompdíjak: Split - Stari Grad / Jelsa : 108 KN / Fő - 320 KN / autó. Menetidő: 2 óra. Az utolsó komp: 20,30 kor indul Splitből. (Itt is számolni kell a visszautat is)

Komp: Drvenik - Sucoraj ( Hvar sziget egyik csücske) : 18 KN / Fő - 48 KN - autó. 50 percenként indulnak a kompok az utolsó komp 23,30 kor indul. De itt fontos tudni, hogy Drvenik még Split-től kb 160 km-re délre található kis falu. A kompra is csak max. 30 autó fér fel. Ha az autó átér a szigetre onnan még elég kis szűk utakon amin gyakran csak egy autó fér el, még 59 km-t kell megtenni Jelsa-ig a szállásig. Az út kanyargós és a hegyeben visz. Nem a legjobb választás éjszaka. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobánk teljesen olyan volt mint amilyet vártam. Egyszerű praktikus tiszta. Légkondicionálóra nem volt szükség, mivel árnyas fenyőfa ligetben voltunk. :)

Ellátás
Az étkeztetés sok sok finomságból állt, győztem enni. :) Svédasztalszerű volt, és aki nem nagyétkű bőven elég a félpanziós ellátás. A reggelinél bőség jóság, lekvár, műzilk, túró tejföl, főtt tojás tojásrántotta, debreceni, virsli, vajak, kávé, gyümölcslevek.... A vacsora is nagyon finom és bőséges volt. Mindenki találhatott magához "illő"" ételeket. Gondolok a diétázókra, paleókra. Csak Norbi Update nem volt. Bőven lehetett válogatni halból madárból ( csirke), sült malacból, csevapcsicsából, marhaszeletből, és különböző köretekből.Ha valaki viszont az út miatt nem érne le az első esti vacsorához, érdemes a szállodát telefonon útközben értesíteni és készítenek "elemózsia csomagot" melyet a vendég érkezéskor a recepción kap meg. Bőséges "kis batyu". :)

Hotel szolgáltatások
Medencék, ( nem mélyek nem használhatók úszásra) Csak megmártózni élvezni a napozást, és a gyönyörű kilátást. A pici gyermekeknek viszont ideálisak. Fitnes terem - ha nem szükséges nem érdemes használni ugyanis a kondigépek nem sokat érnek. Egy jó futópad van, de ha hiszik ha nem a legszebb dolog a szabadban a tengerparti sétányon reggel futni. Én kipróbáltam !!!! Vagy biciklit bérelni mert ez a legjobb eszköz a sziget Jelsa-i részének bejárására. ( 40 KN / nap). Kiparkolni az autóval nem érdemes mivel nem biztos hogy ugyanott lehet találni szabad helyet ismét. A szálloda hegyoldalban fekszik. kb. 2 hektáron. Kiépített parkolója nincs, csak előre fizetett számozott parkolási helyei vannak.

Wifi - a szállodában előre vásároltan drága, és nem is minden épületben működik. Tipp: A szálloda teraszán található a medencéknél egy tuti kis pizzázó és bár ahol napi kódot lehet kapni 1 üveg víz, üditő, vagy kávé ellenében. :)

Kozmetikai szalonnal is rendelkezik a hotel ahol isteni a masszázs. Vannak többfajta kezelések, manikür, pedikür, de drágák. A személyzet viszont nem beszél magyarul, csak egy hölgy de nem mindig van ott. Angol nyelv a beszélem, ( szerintük) de horvát szótár legyen nálunk ha nem beszélünk. Én sokat tolmácsoltam.:)

Tengerpart
A szállodának van közvetlen strandja és mivel nagy területű ezért négy bejáratott strand közül lehetett választani. A központi épületnél levő strandot ajánlom, mivel a bár és terasz közel - medencékkel: Zuhanylehetőség is van a strandon. De maga a strand gyorsan mélyülő sziklás, gyermekeknek nem ajánlott. Csak úszóknak. Érdemes a strandhelyeket előre lefoglalni !!!!!!!! Nincsenek sünik de kagylók sem. :( Búvárkodni nem érdemes csak halakat láthatunk. De ha valaki profi búvár, Jelsa-ban vannak lehetőségek búvártúrákra.

Kun Anna Krisztina, 2015.08.11., Tartózkodás időpontja: 2015.08.01 - 08.08.
Régió: Horvátország Horvátország, Hvar, Szállás: Fontana Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

Összesen: 8.8 A nyaralás tökéletes volt, mert minden igazán optimálisnak mondható. Jó lett volna egy kis segítség a szálloda könnyebb megtalálásához,...

 • 8.5 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
A nyaralás tökéletes volt, mert minden igazán optimálisnak mondható. Jó lett volna egy kis segítség a szálloda könnyebb megtalálásához, mert a nagy távolság miatt sötétben értünk a helyszínre, és ilyenkor nehezebb tájékozódni. A szálloda dícséretére legyen mondva, hogy a késői megérkezésünk ellenére, kedvesen szolgáltak ki bennünket ( majd 22 óra volt már) A szobák rendben voltak és tisztasággal vártak minket. Egy apró, pici hűtő elkelt volna a szobákban. A park rendezett volt, és árnyas, ami nagyon jól jött a nagy hőségben. A szálloda jó terv alapján épült. Nem érezhető, hogy tömegszállás. A reggelinél hiányoltuk a zöldségfélét, emiatt paradicsomot, uborkát és paprikát vittünk be magunkkal. A vacsora az mindig csúcs volt, a reggeli viszont a gyengéjük. ( persze ez csak 2 csillagos hotel. ) Mindezek csak apróságok, az össz benyomás a hotel szolgáltatásáról nagyon pozitív. Nemkülönben a környezete, és tenger közelsége. Teljes leírás

Ellátás
Nekünk sajnos nagyon kellemetlen helyen kellett parkolnunk. Nagy görökkel és kövekkel nehezített kaptatón kellett feljutni a parkolónak nem nevezhető részre.Az autómat féltettem ezen az úton.

Hotel szolgáltatások
Jó volt a napi vizitorna a tengervizes medencében, hangulatos zenével szórakoztatták a bár vendégeit.

Tengerpart
A tegerpart közvetlen a hotel alatt van, csak éppen bele kell csobbanni a vízbe. A víz kristály tiszta, és a panoráma is gyönyörű. Egyébként a reggeli és az ebéd is egy nyílt teraszon van, ahonnan szintén csodás a panoráma. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a biztonságos fürdőzést, és a jól szervezett kiszolgálást. Egy csodás élményben lesz része. Maga a kisváros, Jelsa is szemrevaló hely. Nyugodt és festői környezetben van.

Dr. Dér Márta, 2015.07.22., Tartózkodás időpontja: 2015.07.11 - 07.18.
Régió: Horvátország Horvátország, Hvar, Szállás: Fontana Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

Egy kedves öböl a szálloda közelében 1 fénykép

Összesen: 8 A szobát leszámítva és a klíma hiánya miatt a ételek és a látvány enyhítette a rossz benyomást.

 • 6.5 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
A szobát leszámítva és a klíma hiánya miatt a ételek és a látvány enyhítette a rossz benyomást. Teljes leírás

Elhelyezés
Hagy némi kívánnivalót, erősen felújításra szorul,

A fürdőszobát már felújították.

Ellátás
Szuper!

Hotel szolgáltatások
Tökéletes

Tengerpart
Remek

Csillik Sándor, 2015.07.22., Tartózkodás időpontja: 2015.07.11 - 07.18.
Régió: Horvátország Horvátország, Hvar, Szállás: Hvar (Jelsa)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (0)

Összesen: 8.8 Összességében megfelelő.

 • 8 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Összességében megfelelő. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák, tiszták, rendszeresen takarítanak.

Ellátás
Többféle étel közül lehet választani korlátlanul, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. A vacsorához legalább vizet biztosíthatnának!

Tengerpart
A tengerpart nem szemetes, a víz tiszta.

Kovács István, 2014.07.20., Tartózkodás időpontja: 2014.07.05 - 07.12.
Régió: Horvátország Horvátország, Hvar, Szállás: Fontana Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

Összesen: 7.8 Összességében az utazás azt nyújtotta, amire számítottunk.A város nagyon hangulatos, kellemes nyaralóhely.Egyedül a szigeten való utazás...

 • 8 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 7 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Összességében az utazás azt nyújtotta, amire számítottunk.A város nagyon hangulatos, kellemes nyaralóhely.Egyedül a szigeten való utazás volt számomra rossz élmény: az út nagyon szűk,két autó nehezen fér el egymás mellett, az útnak sok helyen nincs padkája és szalagkorlát sincs. A sziklák miatt kicsit korlátozottak voltak a fürdési lehetőségeink és cipő nélkül valóban nehézkes lett volna a vízben való járás. A lányunk viszont megtanult úszni és alig lehetett a vízből kikönyörögni :-) Teljes leírás

Elhelyezés
A szállással kapcsolatban volt a legkevesebb elvárásunk, hiszen ilyenkor itt tölti a legkevesebb időt az ember. De a cuccainkat rendesen el tudtuk helyezni, minden nap takarítottak. Szóval ezzel nem volt semmi problémánk.

Ellátás
Az ellátással elégedettek voltunk,tetszett a svédasztalos étkezés! Itt csak annyi volt a rossz,hogy a péksütikért,amit ott helyben sütöttek bizony harcolni kellett. Igazából nem éreztük igazságosnak,hogy ugyanazért a pénzért nem ugyanaz jutott mindenkinek:-( Egyébként nem tudom,hogy mennyi magyar fordul meg itt,de a kiírásoknál legalább örültünk volna,ha magyarul is olvashatunk a fakultatív programokról.

Tengerpart
Kicsit sziklás és igazából nem nagyon válogathattunk a kisgyereknek való strandok közül,de az az egy,ahová jártunk az nagyon tetszett.A víz tiszta volt(bár első nap kólás dobozt és tisztasági betétet is láttam úszni a vízen), de ez inkább az ott nyaralókat minősíti.

Horányiné Jakubiszkó Annamária, 2014.07.16., Tartózkodás időpontja: 2014.07.05 - 07.12.
Régió: Horvátország Horvátország, Hvar, Szállás: Fontana Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (8) Nem (0)

3 fénykép

Összesen: 5.6 A nyaralásunk jól sikerült, de ezt elsősorban a jó kedvünknek köszönhetjük. A balesetekkel és forgalmi dugókkal tarkított utazásunk...

 • 4 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 8 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés:
A nyaralásunk jól sikerült, de ezt elsősorban a jó kedvünknek köszönhetjük. A balesetekkel és forgalmi dugókkal tarkított utazásunk viszontagságait a röpke 4 órás várakozást kívánó kompjárat tetézte. A szálloda ódivatú és elhasználódott berendezése szintén nem örvendeztetett meg bennünket, függetlenül attól, hogy nagyon szép helyen fekszik a szálloda és a személyzet mindig nagyon kedves és segítőkész volt. (azt is nagyon kedvesen ajánlották, hogy hol vegyünk ventillátort , ha melegünk van a szobában)

Mindent összevetve nem ajánlanám ezt a szállodát, annál is inkább, mert a vendég a pénzéért nem kap megfelelő szolgáltatást, csalódottan és elégedetlenül tér haza. Nem tervezzük, hogy bármikor is visszatérnénk ebbe a szállodába! Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás gyönyörű helyen fekszik, közvetlenül a tengerparton. A hatalmas szálloda azonban a 70-es évek hangulatát idézi a régi és elhasználódott berendezésével. A szoba kicsi volt, főleg 3 ember. A ruháinkat is jobbnak láttuk egy hétig a bőröndben tartani, ami nem volt túl kényelmes állapot. A tapéta kifakulva, szétszakadva, kifoltozva. A terasz a tengerre és egyúttal a medencére is nézett, ami alapvetően meghatározta a nyaralásunkat, ugyanis hajnalig a hangoskodó vendégektől, reggel a medence takarítóktól, (reggel 6-kor gőzborotvával takarítottak) napközben pedig a pancsolóktól nem tudtunk aludni. Az ablakot és az ajtót légkondicionáló hiányában pedig nem tudtuk zárva tartani. A balkon korlátja a harmadik napon szakadt le, szerencsénkre nem az strandoló emberekre zuhant. A medencét turnusunk közepén leeresztették - csempét ragasztottak és tisztítottak - így két és fél napig a medencét sem tudtuk használni.

Ellátás
A étkezéssel, az ételek mennyiségével, változatosságával és ízesítésével elégedettek voltunk. Minden nagyon finom és bőséges volt.

Hotel szolgáltatások
A medence - ha használható- szép és tiszta.

A szoba takarítása jó volt, de a bútorok, takarók elhasználtságán ez sem tudott segíteni.

A bár a helyi viszonyoknak megfelelő,

Tengerpart
A tengerpart , a környező pálmafás park és a strand - ami szabad strand és a víz minősége is nagyon jó és szép. Minden tiszta és rendezett volt. A szálloda igazán gyönyörű helyen fekszik. A városba egy 15 perces

tengerparti gyalogút vezet.

Annusné Labancz Márta, 2013.11.29., Tartózkodás időpontja: 2013.08.10 - 08.17.
Régió: Horvátország Horvátország, Hvar, Szállás: Valamar Arkada Sunny

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (9) Nem (1)