Vélemények és értékelések
Karpathos - Görögország

Írja meg a véleményét

Összesen: 6,4 Zakynthos, Kréta után nekünk annyira nem jött be a sziget. Ez nagyon szubjektív vélemény, semmi rosszat nem akarok mondani róla, de sok...

 • 5 Szállás
 • 6 Ellátás
 • 10 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés:
Zakynthos, Kréta után nekünk annyira nem jött be a sziget. Ez nagyon szubjektív vélemény, semmi rosszat nem akarok mondani róla, de sok mindenben nem hozta azt amit vártunk volna. Szívélyes vendéglátásban sem volt nagyon részünk, pedig állítom elég szerényen álltunk mindenhez, nem vagyunk sem harsányak sem sokat nem várunk, de meglepődtünk hogy mennyire nem foglalkoznak sehol azzal, hogy szívesen menjünk vissza. Az ételek átlagosak voltak, rosszak semmiképpen mondjuk, de ennyi ( minden nap étteremben ebédeltünk-vacsoráztunk). Autót 2 napra béreltünk, ha jól emlékszem 72 Eur volt full coverage insurance-szal, mi mindig így bérlünk és alacsony kategóriásat. Amit nem mondott a kölcsönzős, mi meg elfelejtettünk ez ügyben tájékozódni mivel sehol nem tapasztaltuk, hogy az a 2 benzinkút amit bekarikázott a térképen, csak 8 óráig volt nyitva, így hiába próbáltunk tankolni egy Pigádiás vacsora után mielőtt visszavisszük az autót- este 22 órára- nem tudtunk. A GPS jelölt még 2 másikat is, de az hoax volt.

Amilyen nagy pozitívum hogy messze van a központi résztől, nem ajánlom hogy bárki gyalog "fő műsoridőben"- 10 óra délelőtt- elinduljon a szállásról gyalog, mert én kétszer haltam majdnem oda, olyan meleg volt, árnyék meg semmi. Az állandóan fújó szél ebben most kivételesen semmit sem segít.

Autóval az egyik nap Diakoftis Beachen voltunk, gyönyörű hely, finom homokos, egyetlen kávézóval, a napárgyért 8 Eurót fizettünk, a landoló - repülők- oldalon 15 Eur, 2 capuccino, 2 panini 18 Eur volt. Mosdó ingyenesen használható. Teljes leírás

Elhelyezés
Földszinti szobában voltunk, első naptól kértünk légkondit amiért fizettünk- 7,5 Euro/nap. A fürdőszoba a szokásos görögországi apartmanos, kicsi, a wc-n ülve le lehetne zuhanyozni, de erre számítottunk. Az ágyak nem voltak kifeküdve, elég kényelmesnek mondható. A konyha részét nem használtunk mindössze a hűtőt, az nem volt kifogástalan, már ami a szagát és az állapotát illeti, így inkább csak üdítőt, uzót tároltunk benne. Takarítás volt de nagyjából annyiból állt, hogy kiürítették a szemetest és talán felsepertek néhol. Törölközőt kaptunk viszont a régit nem vitték el, így elég szépen álltunk egy idő után belőle. A terasz kvázi az étteremben van, de nem zavaró mert növényből álló "sövény" elválasztja. Volt egy cica aki mindig a székünkön aludt, de mi szoktattuk oda mert nagyon kedves volt.

Ellátás
Adta magát hogy az éttermi részen reggelizzünk, a kilátás az pazar volt, az étlapról választható 3 féle reggeli közül ( kontinentális, vegetáriánus és amerikai ) a vega nem volt, így nem tudtak sajnos növényi tejet sem adni- nem vagyok vegetáriánus de tejzsír érzékeny cserébe igen így ez elég érdekes volt. A "pincér"( csak az utalt arra hogy ő lesz az, mert civil ruhában járt kelt a konyha és a bár között) nagyon kedves volt csak sajnos semmit nem értett meg a rendelésünkből, ami azt eredményezte hogy egy reggeli alkalmával 3-4x kellett a pulthoz menni és módosítani- és nem vagyok egy gasztro őrült sem- ami olyan egyszerű dolgokat foglalt magába, hogy a tejeskávé a mi értelmezésünkben nem egy eszpresszó 2 cl tejjel pl....de ezen kívül omlett helyett tükörtojást kaptunk de ezért eszünkbe nem volt reklamálni mondjuk. Másnap ugyanezt a reggelit kértük, teljesen mást kaptunk, tehát aki szereti a random meglepetéseket, semmi gondja nem lesz. Cserében nagyon olcsó volt mindez, mert a két kávé, saláta- paradicsom, uborka, paprika-klubszendvics, 2 fajta lekvár, 0,5l narancslé, tükörtojás vagy omlett bacon vagy sausage, kenyér, vaj mindössze 12 Euróba került. Ebédelni is többször náluk ebédeltünk, óriás souvlaki tál, grillezett polip 8-10 Eur körül, jó a konyha, finoman főznek. A bárjuk kimondottan kellemes, a teraszukon iszogatni fantasztikus. Minden turnusban van egy görög est, mi nem fizettünk be, bár olcsónak volt mondható de olyan nagy választékra nem emlékszem- összetolt rögtönzött (varrógép) asztalokra kitett sült csirke, sült krumpli, pita, semmi extra, viszont éjfélig "élvezhettük" a műsort. Volt egy hölgy aki énekelt, gitározott, majd legnagyobb meglepetésünkre egy ott dolgozó -talán szakács- is dalra fakadt de ezt nem erőltettem volna a helyében, kedves volt egy-két szám erejéig de sokáig sajnos nem volt igazán élvezhető ( mondjuk biztos van annyi uzo ).

Tengerpart
Óriási előnye volt a szállásnak- ezért is választottuk- mert pár lépés volt a tengerpart, homokos volt de rengeteg kőpaddal, hatalmas kavicsokkal, nem érdemes vízi cipő nélkül megpróbálni, sokan négykézláb próbáltak kimászni a nagy hullámokból a fentebb említett betonkeménységű talajon, amibe a tenger hatalmas vájatot készített és fejnyi nagyságú kövekkel hordott tele. A parton elég kevesen voltak, szélre készülni kell és arra hogy kellemetlenül tud csípni a homok egy-egy nagyobb széllökésnél.

Varga Krisztina, 2019.12.30., Tartózkodás időpontja: 2019.06.13 - 12.20.
Régió: Görögország Görögország, Karpathos, Szállás: Studia Baywatch

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

A szállás tengerpartja 3 fénykép

Összesen: 9 Teljesen megfelelő, jó fekvés, tisztaság, kedves tulaj

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Teljesen megfelelő, jó fekvés, tisztaság, kedves tulaj Teljes leírás

Elhelyezés
Tiszta szoba fogadott és emellett 2 naponta takarítottak ( törölköző- lepedő csere).

Konyhai felszerelés minimális ( 1-2 lábas, tányérok, poharak evőeszközök stb azért megtalálható), de amit érdemes vinni : törlőkendő / konyharuha, mosogatószer, szivacs

ha éjfél magasságában vagy kora reggeli órába ütemezik a fürdést számolni kell vele hogy meleg víz azért kevésbé lesz ( elfürdik a szomszédok ????)

Tulaj megengede, hogy a transfer érkezéséig maradjunk ( este fél7)

Hotel szolgáltatások
Alap felszerelések

Tengerpart
Utolsó turnusban voltunk így ahhoz viszonyítva egyik part se volt zsúfolt.

A szallodahoz közel is van 5-10perc sétára, de robogoval es autóval is megközelíthető valtozóan 20-60perces utakig. de mindez aszfaltos úton lehet eljutni

Névtelen, 2019.10.04., Tartózkodás időpontja: 2019.09.19 - 09.26.
Régió: Görögország Görögország, Karpathos, Szállás: Iliada Apartman

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 9 Egyszerű szállás,de ár érték arányban tökéletes. Mindhárom strand maximum 5 perc sétára van

 • 8 Szállás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Egyszerű szállás,de ár érték arányban tökéletes. Mindhárom strand maximum 5 perc sétára van Teljes leírás

Henczkó Réka, 2019.09.30., Tartózkodás időpontja: 2019.09.19 - 09.26.
Régió: Görögország Görögország, Karpathos, Szállás: Studia Sun Week

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

Összesen: 9,6 Felejthetetlen élmény volt. Mind az oda út mind a visszaút, valamint az ott tartozkodás időtartalma tökéletes volt a pihenésre!

 • 9 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Felejthetetlen élmény volt. Mind az oda út mind a visszaút, valamint az ott tartozkodás időtartalma tökéletes volt a pihenésre! Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás tökéletes volt, a házigazdák rokonszenvesek. Igaz a szállás jó 20 perc sétára volt a központtól, de a nyugalom, és a látvány kompenzálta.

Ellátás
Önellátók voltunk, de a központban minden kapható. A szállás kávézója reggeli és vacsora szolgáltatást is nyújtott.

Hotel szolgáltatások
Mindenben megfelelt. Naponta cseréltek ágynemüt, törölközőt.

Tengerpart
Kicsit kavicsos, homokos, de vannak helyek, ahol homokos.Vannak sziklák, amelyek nem élesek, hegyesek, simán megközelíthetőek. A tenger állatvilága a part mellett ritka.

Ferenc B., 2019.09.16., Tartózkodás időpontja: 2019.09.05 - 09.12.
Régió: Görögország Görögország, Karpathos, Szállás: Studia Iris

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

1 fénykép

Összesen: 10 A nyaralásból kiemelném a sok -sok pozitív dolog mellett negatívumként azt, hogy a szigeten folyamatosan fúj a szél hol gyengébben, hol...

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
A nyaralásból kiemelném a sok -sok pozitív dolog mellett negatívumként azt, hogy a szigeten folyamatosan fúj a szél hol gyengébben, hol erősebben, sokszor már zavaróan!. A másik negatív dolog, hogy az utak néha erősen meredekek és és szakadékosak és kacskaringósak. Teljes leírás

Elhelyezés
Csak pozitív tapasztalatok, Kiemelném a rendkívüli tisztaságot, a nagyon kényelmes ágyakat és a személyzet segítőkészségét. A törülközőket is naponta cserélték.

Ellátás
Bőséges a reggeli választék.

Hotel szolgáltatások
Mindennel elégedettek voltunk.

Tengerpart
A part tényleg nagyon közel van és homokos. De csak a part! Ahogy a vízbe érünk egyik része nagy köves, kicsit arrább sóderes, homokos. A part tiszta, a víz kellemes.

Daucsó István Zoltán, 2019.09.09., Tartózkodás időpontja: 2019.08.29 - 09.05.
Régió: Görögország Görögország, Karpathos, Szállás: Miramare Bay

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 10 Tetszett és nagyon jól éreztük magunkat.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Tetszett és nagyon jól éreztük magunkat. Teljes leírás

Elhelyezés
Meglepően felszerelt volt.(edények, poharak .... )

Kenyérpirítótól kezdve a vízforraló, hajszárító, kávéfőző is megtalálható volt.

Rendszeresen takarítottak, tettek be tiszta törölközőket, wc papírt.

Igényes és tiszta apartmanház.

Ami nem tetszett, hogy itthon a redőnyhöz szokva sajnos ott csak egy fényt átengedő "sötétítő" függöny volt.(legalábbis az alsó szinteken)

De jelzem ezt nagyjából tudtuk orvosolni az ott található pokrócokkal :)

Az alsó apartmanokban az internet elég szegényes volt ... találtunk néhány pontot, ahol volt erősség, de az se volt folyamatos, de a recepción kitűnő volt.

Állítólag a felsőbb lakásokban jó a jelerősség.

A 3. dolog, ami kellemetlenül érintett az, hogy az ott lévő medencétől -természetesen az utolsó este- csak, hogy megmutassa magát betévedt hozzánk egy elég nagynak számító csótány, amit kisebb hajsza után sikerült ártalmatlanítani.

Mindezt leszámítva jól éreztük magunkat és a tulaj is nagyon segítőkész volt.

Ellátás
Önellátással voltunk, de mint írtam az apartman felszereltsége meglepően jó volt.

Tengerpart
A tengerpart pár perc sétára elég közel található.l

Augusztus vége felé voltunk, de partonlévők száma eléggé elenyésző volt, ami valljuk be nagyon szimpatikus :)

(amúgy ez az egész szigetre is vonatkozik)

Legnagyobb csalódásomra a legközelebbi parton inkább kavicsos volt, mint homokos-apró kavicsos és a vízbe érve tapasztaltuk, hogy végig sziklás, ami kicsit sem volt szimpatikus, főleg a 3 éves kisfiúnkkal.

De egy kis sétával, ugyan azon a parton lehet találni tényleg homokos-apró kavicsos részt is :)

Mi a kikötő felé sétálva találtunk egy teljesen barátságos kis részt.

Krisztián H., 2019.09.04., Tartózkodás időpontja: 2019.08.22 - 08.29.
Régió: Görögország Görögország, Karpathos, Szállás: Studia Ladis

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9,5 Minden szempontból tökéletes nyaralás volt. A tenger fantasztikus , a szállás 5 perc sétára volt a tengertől.

 • 9 Szállás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Minden szempontból tökéletes nyaralás volt. A tenger fantasztikus , a szállás 5 perc sétára volt a tengertől. Teljes leírás

Godóné Balogh Angéla, 2019.09.04., Tartózkodás időpontja: 2019.08.22 - 08.29.
Régió: Görögország Görögország, Karpathos, Szállás: Studia Ladis

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9,2 Csodálatos hetet töltöttünk a szigeten. Pigadia nagyon szép város. Minden este kellemes sétákat tettünk a szűk utcácskákban. Tengerparti...

 • 9,5 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Csodálatos hetet töltöttünk a szigeten. Pigadia nagyon szép város. Minden este kellemes sétákat tettünk a szűk utcácskákban. Tengerparti tavernák kellemes vacsorázási lehetőséget biztosítanak. Mi a tenger szerelmesei vagyunk, ezért sohasem hagyjuk ki a hajózást. Mindenkinek figyelmében ajánlom az Amóre III kalózhajót. Három szép strandra vitt el bennünket. A kapitány elkészítette az ebédet, és a tengerparton fogyasztottuk el. Az egész nap strandolásról szólt. Komoly kedvezményt kaptunk az út árából, mert a kapitány szerint mi voltunk az első magyar utasai. Az útra úszócipőt feltétlenül vigyenek, mert minden strand kavicsos. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállásunk kiváló volt. A házigazda nagyon kedves és segítőkész . Szép tiszta és rendezett volt minden. Légkondival nagyon kellemes éjszakáink voltak. A szállást bátor szívvel mindenkinek ajánlom.

Ellátás
Önellátók voltunk.

Tengerpart
Közel laktunk a tengerhez. A víz tiszta és nagyon kellemes. Elég hamar mélyül, így jókat lehetett úszni és búvárkodni. Úszócipő használata nem csak a kövek miatt, hanem a forró part miatt is célszerű. A part rendezett napernyőkkel és napágyakkal van ellátva.

Kirschnerné Máthé Klára Annamária, 2019.09.03., Tartózkodás időpontja: 2019.08.22 - 08.29.
Régió: Görögország Görögország, Karpathos, Szállás: Apartmán Pantheon

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 9,2 Nagyon szép hetet töltöttúnk a szigeten, felejthetetlen volt!

 • 9,5 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Nagyon szép hetet töltöttúnk a szigeten, felejthetetlen volt! Teljes leírás

Elhelyezés
Kellemes jó szállás volt az apartman, amit minden nap takarítottak.

Ellátás
Ellátásunk nem volt.

Hotel szolgáltatások
Minden adódó, problémánkat kedvesen orvosoltak. A tulaj és illetve az alkalmazottak. Tisztaság, rend jellemzett mindent!

Tengerpart
A tengerpart igazi "Görögös" Az oda vezető út nem mindig tiszta és makulátlan, de a tenger és a part mindent kárpótol. Az esernyős nèni ismerősként üdvözól a 2 naptól .A víź nagyon tiszra, kavicsos,, van akinek szüksége van gumi cipőre.A kilátás pazar!

Ágnes C. S., 2019.09.02., Tartózkodás időpontja: 2019.08.22 - 08.29.
Régió: Görögország Görögország, Karpathos, Szállás: Studia Ladis

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8,5 Sokadszor jártunk Karpathoson (Lefkosban), tehát tudtunk, mire számíthatunk. Lefkos három strandja (ill. kicsit távolabb a negyedik,...

 • 8,5 Szállás
 • 8 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Sokadszor jártunk Karpathoson (Lefkosban), tehát tudtunk, mire számíthatunk. Lefkos három strandja (ill. kicsit távolabb a negyedik, Potali beach) minden igényt kielégít. Napágyak (7-8 euróért), éttermek, kisboltok, nincs nagy forgalom, jószerivel csak az ott lakók, meg néhány átutazó látogatja. Abszolút nyugalom, semmi buli, éjszakai élet, aki erre vágyik, a fővárosba menjen. Tehát: tengerpart, úszás, pihenés, ragyogó kék tenger, állandóan lengedező szellő, ezért légkondira nem is vágytunk. Teljes leírás

Elhelyezés
Először voltunk a Sun week stúdióban, amely a tengertől és az üdülőfalú "centrumától" 200-300 méterre helyezkedik el. Naponta takarítanak, kétnaponta van törölközőcsere. Kellemesen berendezett, funkcionális apartman, tágas, tengerre néző erkéllyel. Meg voltunk mindennel elégedve (ár-érték tekintetében), sajnos a wifi a felső szinten nem működött. Kaptunk ugyan egy jelszót a szomszédos szálloda wifijét, de nem sokat ért. A tulajdonos hölgy igyekszik minden problémát orvosolni.

Ellátás
---

Lefkoson több kiváló étterem van, nagyjából ugyanazt, hasonló áron adják. Többéves tapasztalataink szerint kettő a kedvencünk: Ammos és a Golden sand családias étterme

Hotel szolgáltatások
A stúdiók jól felszereltek, minden rendben volt, de a wifi megoldandó probléma (vagy, ahogy mi is, mobil internettel kell rendelkezni).

Tengerpart
1-2 gyönyörű, de turistákkal tömött karpathosi strandtól eltekintve, Lefkos strandjai nagyszerűek, nincs tömeg, part, víz tiszta és rendezett. Csak ajánlani tudom...

Névtelen, 2019.08.29., Tartózkodás időpontja: 2019.08.15 - 08.22.
Régió: Görögország Görögország, Karpathos, Szállás: Studia Sun Week

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Karpathos (Lefkos)1 3 fénykép