Vélemények a szállodákról
Sharm El Sheikh - Egyiptom

Írja meg a véleményét

Összesen: 7,6 Nagyon jól éreztük magunkat,voltak hiányosságok de annak ellenére szuper nyaralás volt!

 • 7 Szállás
 • 7 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Nagyon jól éreztük magunkat,voltak hiányosságok de annak ellenére szuper nyaralás volt! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Gyönyörű környezetben van a szálloda!

Ellátás
Mindig ugyan az a kaja!

Hotel szolgáltatások
A takarítással voltak problémák,annak ellenére, h adtam pénzt a takarító fiúnak!

Tengerpart
Csillagos 10-es!Gyönyörű tengerpartja van a szállodának!Nagyon jó volt sznokerezni!

Névtelen, 2019.05.21., Tartózkodás dátuma: 2019.05.01 - 05.15.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, Hotel: Parrotel Beach Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 5 Tulajdonképpen többt vártam, mert évekkel ezelőtt már voltam itt Sharm El Sheikh-ben

 • 4,5 Szállás
 • 3 Ellátás típusa
 • 7 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés
Tulajdonképpen többt vártam, mert évekkel ezelőtt már voltam itt Sharm El Sheikh-ben Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállással nem volt probléma. Minden nap gyönyörűen ki volt takarítva a szobánk. A takarító személy kedves volt, minden kérésünket teljesített, minden nap más csodálatos törölközőből készített állatka várt

Ellátás
Az ellátás nagyon gyenge volt. Nagyon kevés volt a kínálat. Nem volt elég tányér, evőeszköz. Ha levest szerettünk volna enni, nem volt se tányér se kanál. Gyümölcsből is kicsi volt a választék, de az is hamar elfogyott, nekünk nem jutott. Nagyon sok volt az orosz vendég, így sorba kellett állni ha szerettünk volna húst enni, bármilyen időpontba mentünk.

Hotel szolgáltatások
A szálloda szolgáltatással nem volt semmi gond. Ha problémát jeleztünk azt megoldották.

Fakultatív kirándulásnál ami este nyolctól másnap éjfélig tartott, csak a szegényes reggeli csomagot kaptuk, a vacsora hidegcsomag el lett felejtve. Más szállodákban megkapták, sőt elutazáskor ők még az aznapi reggelire járt hidegcsomagot is, amit mi színtén nem kaptunk meg. A kinti idegenvezetőt nagyon nehéz volt elérni, a panaszunkat nem hallgatta meg, sőt a beszélgetést is megszakította.Nem ajánlanám senkinek ezt a férfit. Fogadó órája csak a megérkezésünk másnapján volt, többszőr nem, A hazaindulás időpontja csak késő este lett kitéve, de volt olyan szálloda, ahova ki sem írta az indulási időpontot

Tengerpart
A tengerpart szép, rendezett és tiszta volt. A víz pedig nagyon csodálatos volt

Éva T. B., 2019.04.29., Tartózkodás dátuma: 2019.04.10 - 04.24.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, Hotel: Ghazala Beach

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (1)

Összesen: 9,6 Jó választás a szálloda, két kisgyerekkel voltunk, nagyon jól éreztük magunkat.

 • 9,5 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Jó választás a szálloda, két kisgyerekkel voltunk, nagyon jól éreztük magunkat. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda nagy területen található, sok medencével, gyönyörű kertekkel. Családi szoba közel volt a medencékhez, tengerparthoz.

Ellátás
Rendben volt, személyzet kedves, segítőkész.

Hotel szolgáltatások
Több szállodában szervezett programon részt vettünk (masszázs, búvártúra, esti programok)

Mind nagyon jó volt, ajánljuk.

Tengerpart
Tengerpart sziklás, rögtön mély víz, búvárkodni, úszni tökéleted.

Névtelen, 2019.04.29., Tartózkodás dátuma: 2019.04.17 - 04.24.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, Hotel: The Grand

Hasznosnak találta az értékést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 4,4 A környék legolcsóbb 5* szállodája. Ennek megfelelően a vendégek 80% orosz és magyar is több van mint nyáron Füreden. Honfitársaink nem...

 • 3 Szállás
 • 3 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 3 Alapár

Összegzés
A környék legolcsóbb 5* szállodája. Ennek megfelelően a vendégek 80% orosz és magyar is több van mint nyáron Füreden. Honfitársaink nem azok közül kerülnek ki akik egy váratlanul szabadon maradt hétvégét a sárvári Spiritben szoktak eltölteni. A környezet meseszép de az 5*tól irdatlan távol van. Két éjszaka gajdoltak kedves barátaink a recepció szomszédságában anélkül, hogy a személyzet bármit is tett volna. A 7 éjszaka 8 nap igazából hat éjszaka lett, hat és fél nappal. Az éjjeli induláshoz kikészített elemózsiás zacskók után érdeklődve hangzott el búcsúzóul a recepcióstól, "just only cash".

Elvileg vízumköteles Egyiptom. Többször voltunk és mindig kifizettünk 28 eurót a matricáért. Ha nem akarunk országjárásra benevezni akkor csak pecsétet kell kérnünk az útlevélbe ami ingyenes. Macerás be és kijutni az országból mindenképpen érdeklődjünk utazás előtt olyantól aki már járt kint, másodjára már könnyebben eligazodunk. Érdemes bankomatolásra felkészülni, sokkal jobban járunk ha egyiptomi fonttal fizetünk szükség esetén mintha euróban-dollárban próbálnánk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Érdemes minél messzebb kerülni a főépülettől és annak nyitott ivódájától. Ezzel sok hangoskodástól és istentelenül nívótlan zenés előadásoktól kíméljük meg magunkat. A szobák elfogadható méretűek, erkéllyel, légkondival, trezorral. Soha nem veszett el még szállodában semmim így a két pár Joop fuszeklim eltűnése a fiókból meglepetés volt. Sebaj, szagról megismerem majd és lehúzom a betyárról. Az ágyak kényelmesek, naponta beágyaztak. Szándékosan nem a takarítás szót használtam. A szekrények belülről koszosak voltak, bekészítés viszont semmi. A hűtő teljesen üres, a fürdőszobában két apró tubus a zuhanyzáshoz amit sosem pótoltak. 5*!

Mindenhová lépcsőkön visz az út. De ez csak az első pillanatban tűnik fáradságosnak, ne ijedjünk meg bár mozgáskorlátozottaknak nem ajánlanám semmiképpen.

Ellátás
Étkezéseknél módfelett szerény a választék de éhen senki sem pusztul. Ilyet még nem láttam,hogy a löttyis kávés fazék mellé leveses mélytányérba tegyék a kristálycukrot amit evőkanállal nyomat bele poharába a kávézó-teázó. Kevergetni már külön fakanálkával lehetett. A porból készült alma- és narancslé ihatatlan minőségű volt. Az étkezésekhez felszolgált bor nem lehetett meginni. Nem kívánok ilyen helyen Pilsner Urquell-t sem de amit adtak az tragédia volt. Szívesen megiszom némi gin tonicot itt mindössze egyszer kísérleteztem a bárban. Kritikán aluli. Meg kell jegyeznem, nagy jattolós vagyok és mindig előre kifejezem hálámat pohárkám töltögetéséért. Két étteremben lehet étkezni, amelyik közel van a tengerhez lényegesen nyugodtabb, igaz ott rövidített a nyitvatartás. (és pont olyan ihatatlan minden) A parton is lehet délben elemózsiát kapni, remek pizzákhoz, szendvicsekhez jutni az ember. A medencék közötti hamburgerezőben is ehetünk de nem egy élmény. Délután palacsintázhatunk és gyengécske fagylalthoz is juthatunk.

Medencék melletti nyugágyak matracai elégé lepusztult állapotban vannak de bőségesen találunk hencsert magunknak. Jön a személyzet, rendezi a törülközőnket, hoznak rendes szörpöket, vizet. Tiszták a medencék, rendezett a környék, a miliő tényleg csodás.

Hotel szolgáltatások
Nincs szükségem nyaraláskor internetre de 5* már alapnak kellene lennie, hogy ne csak a recepció mellett legyen wifi.

Amennyiben a szálloda szolgáltatásához tartozik, hogy a félálom depresszióban bóbiskoló napozónak naponta negyvenszer ajánlják fel a lehetőséget hajvágásra masszázs, pedikűr-manikűr, fotózás, színes homok üvegben, csetreszek, és kirándulás, vacsora Cleopátrával.és amit el lehet képzelni, akkor nem lehet panasz a szálloda szolgáltatására. Ráadásul mindent felvezetve a honnét jöttével, öt percben.

Viszont van négy nemzetiségi étterem amire délelőttönként fel lehet iratkozni másnapi vacsorára.

Limitált lehetőségű, érdemes igyekezni. Libanoni, olasz, thai, indiai. Szolid menük közül lehet választani, ezek ingyenesek. Kötelező italfogyasztás van és lehet étlapról is rendelni. A főételek komoly 1000-1400 forintba fájnak ha nem elégszünk meg azzal amit kapnánk. Elegáns, szuper éttermek, osztályon felüli kiszolgálás. A helyi tömények itt is gyengék (5-600 forint) de a vörösborok.... szenzációsak! Érdemes áldozni rá, itthon a kínai kifőzdében többet fizetünk. Bár mintha szilveszterkor jobb lett volna. Kerítésen belül találunk kisboltokat, patikát is ami inkább drogéria ámbár mindenféle férfierő növelőt lehet kapni recept nélkül.

Tengerpart
Lekocogunk pár lépcsőt a medencéktől és már ott is vagyunk a parton. A napozó rész homokos de a vízhez elfuserált lejáró vezet. Egy. Nem egyszerű becsobbanni de kijönni még nehezebb. (rövid a vízalatti része a lépcsőnek és a nép ott hezitál az alján, hideg-nem hideg, jaj de nedves!) Pedig bemenni kötelező!. A meredek part korallokkal övezett és olyan élővilága van mint a mesében. Okvetlen fektessenek be kerek 7990 forintot egy Decathlonos búvárszemüvegbe pipával mert óriási élmény! Azt ugyan nem látják, hogy ki öntözgeti a tintát a tengerbe amiért az olyan kék mint a képeslapokon de mintha egy tengeri akváriumban lennének. Állítólag 30 méter mély a víz de ne reménykedjünk ha úszni nem tudó anyósunk beveti magát mert fent marad lebegve. Elterülünk a felszínen és centikre vagyunk a halak tömegétől. Hatalmas rajokban a kicsik és ezernyi színben pompázó mindenféle nagyságú. Mindenért kárpótol ez az élmény, még a vinkókért is. Csak ezért érdemes idejönni, a szálloda összes hiányossága szóra sem érdemes. Öntelteknek nem ajánlatos mert fene rossz érzés lehet amikor a halak számára tökéletesen közömbösök vagyunk, bár ez azért nem kisállat simogató. A pipához szoktatni kell magunkat mert az elején úgy érezzük, nem kapunk levegőt. Kapunk.

A szálloda csodás, amit a tengertől kapunk mesés, a többit meg úgyis elfelejtjük.

Névtelen, 2019.04.27., Tartózkodás dátuma: 2019.04.19 - 04.26.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, Hotel: The Grand

Hasznosnak találta az értékést? Igen (3) Nem (0)

Összesen: 8,2 Összességében mindennel meg voltunk elégedve, csak a hajnali hazautazás volt nagyon fárasztó. Éjjel 01:30-kor jött értünk a busz és...

 • 7,5 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Összességében mindennel meg voltunk elégedve, csak a hajnali hazautazás volt nagyon fárasztó. Éjjel 01:30-kor jött értünk a busz és 05:30-kor indult a gép. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Sokan voltunk a csoportban, így a szobákat előre kiosztották. Mi a Resortban kaptunk szobát, de az túl lelakott, kicsi volt, ketten alig fértünk el egymás mellett, ha meg akartuk kerülni a két külön ágyat, vagy ki akartunk menni mind a ketten az erkélyre, ahol szintén alig fértünk el, pedig átlagos a testsúlyunk, méretünk. Szobát cseréltünk a recepción a Sharm Plazaba, amire nem kellett ráfizetnünk, mert Mahara Club-tagok vagyunk. Ez franciaágyas és nagyobb volt, mint a Resortban lévő. Egy hátránya volt a szállásnak, kevés a pakolási hely, keskenyek a fiókok, kicsi a szekrény.

Ellátás
Mindig volt többféle húsétel, több menüválasztásos étterem is van, amit egy alkalommal hetente all inclusive-ban igénybe lehetett venni vacsoránál. A reggeli egyhangú volt, de mindig találtunk olyat, amit szerettünk. Tojást sütnek frissen. A parton volt étterem és grill is, nem kellett felmenni ebédelni a főétterembe.

Hotel szolgáltatások
A szolgáltatásokat nem vettük igénybe.

Tengerpart
A tengerpart meredek lejtőn vagy a szálloda közepén több, nem egybefüggő lépcsőn érhető el. Mindig volt szabad napozóágy a hosszan elnyúló homokos, sziklás parton. Két stégen lehetett bemenni az úszóknak való tengerbe, az egyik állandóan mozgó, pontonszerű, a másik beton. Az animáció nagyon jó volt, a hastáncot egy fiú tanította szuperül. Az esti programok is szórakoztatóak voltak.

Ágnes V., 2019.04.23., Tartózkodás dátuma: 2019.04.03 - 04.17.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, Hotel: Sharm Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 9,4 Nagyon jó nyaralás volt

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Nagyon jó nyaralás volt Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállás nagyon jó helyen és nagyon szép környezetben van.

A szobák kis felújításra szorulnának, de kényelmesek.

Ellátás
Nem volt teltház, így a választék kisebb volt, de vátozatos , elegendő és finom volt.

Hotel szolgáltatások
A személyzet nagyon nagyon figyelmes és kedves mindenhol.

Tengerpart
Kicsi sétával egy gyönyörű kerten át könnyen megközelíthető.Az autó úton az átkelést külön személyzet biztosítja.

A tengerpart homokos, a víz nagyon tiszta, napágy elég volt.

Ebéd és italok a parton is voltak az all inclusiv ellátáshoz, ami igen kényelmes.

Judit S., 2019.04.23., Tartózkodás dátuma: 2019.04.10 - 04.17.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, Hotel: Ghazala Gardens

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 9,8 Újra visszatérnènk! Kedvesek a hotel alkalmazottak.

 • 9,5 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Újra visszatérnènk!

Kedvesek a hotel alkalmazottak. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Az árnak megfelelő szoba, tiszta, mindennap takarítanak!

Ellátás
Választèkos,bősèges reggeli,

Hotel szolgáltatások
Figyelembe veszik a kèrèsed,segitőkèszek,

Tengerpart
Nagyon könnyen megközelíthető,kb 5p sèta, gyönyörű ,homokos ,ügyelnek a tisztaságra.

Melinda B., 2019.04.22., Tartózkodás dátuma: 2019.04.10 - 04.17.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, Hotel: Ghazala Beach

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (1)

Összesen: 9,6 Teljesen rendben volt. Másodszor voltunk ebben a szállodában. Ami nem tetszett, hogy 2 percenként kérdezgették, hogy minden rendben...

 • 9 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Teljesen rendben volt. Másodszor voltunk ebben a szállodában.

Ami nem tetszett, hogy 2 percenként kérdezgették, hogy minden rendben van-e. Ez néha sok volt. A pihenést zavarta. De mindezt leszámítva nagyon jól éreztük magunkat. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Nálunk minden rendben volt, kivéve a szúnyogokat :-) De ez is megoldódott. Kaptunk elektromos szúnyogriasztót, és kértük, hogy fújjanak be szúnyogirtó sprayvel.

Ellátás
Minden a legnagyobb rendben.

Hotel szolgáltatások
A hotel szolgáltatásait nem nagyon használtuk ki.

Tengerpart
A tengerpart tiszta, az illemhely rendesen takarítva volt. A víz mély, kis gyemekes családoknak nem ajánlom. Napernyők és napágyak rendben voltak.

Másodszor sem csalódtunk.

Erzsébet L., 2019.04.13., Tartózkodás dátuma: 2019.03.20 - 03.27.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, Hotel: The Grand

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 1,8 Ez a hotel még egyiptomi mércével is csak 2 csillagos....

 • 1 Szállás
 • 1 Ellátás típusa
 • 5 Környék
 • 1 Alapár

Összegzés
Ez a hotel még egyiptomi mércével is csak 2 csillagos.... Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
-a szobák koszosak, ócskák, a bútorok foltosak, büdösek, töröttek

- a takarítás teljességgel elégtelen, egyetlen koszos ronggyal törölgetik a padlót éppen ott ahol érik, és ennyiben ki is merül

- az ágyak kifeküdtek, leszakadtak voltak olyannyira, hogy alvásra alkalmatlanok voltak, a szaguk elviselhetetlen

- a klíma nem üzemelt, viszont a szellőztetést sem lehetett megoldani a rengeteg szúnyog és a hiányzó szúnyogháló miatt

-az ágynemű és a törölközö lyukas, szakad, bolyhos, foltos

- a fürdőszoba szűnni nem akaró pöce szagú, vízköves, penészes, hajszálas, foltos

- egy napig nem volt víz, két napig nem volt meleg víz, a többi napon barna, büdös víz folyt a csapból

-kétszer volt áramszünet

Hosszas várakozás és sorbanállás után a recepción sikerült elérnem, hogy másik szobába kerülhessünk át (azonos kategóriában), ehhez képest addig amíg 50 dollárt nem fizettünk a szobacseréért nem kaptuk meg az új kulcsokat. Egyebekben 6 szobát néztünk meg, mindegyik pontosan egyformán ócska, büdös, koszos volt. A helyi idegenvezető, Abdul nem volt elérhető, ahányszor hívták az utasok a panaszaik miatt mindannyiszor letette a telefont.

Ellátás
Az étkezés egyenesen katasztrófa volt, egyrészt az étteremben uralkodó higiéniai állapotok miatt, másrészt az ételek minősége és mennyisége miatt. Tulajdonképpen egy hétig nem tudtunk ehetőt és ízleteset enni, az all inclusive ellátás ellenére. Az étkezések alkalmával összesen kétféle hús volt a menüben, de vagy szénné volt égetve, vagy véresen nyers volt, vagy a kettő egyszerre.A bárokban a poharak koszosak, maximálisan elhasznált, többször felhasznált műanyag poharak voltak, melyekben kizárólag meleg üdítőt szolgáltak fel, de olyan nem volt, hogy valami éppen ne fogyott volna ki, soha nem volt megfelelő és teljes kínálat.

A személyzet (pincérek, takarítók) koszos ruhában, lyukas cipőben, undorítóan igénytelenül büdösen dolgoznak, egymással folyamatosan kiabálnak nem törődnek a pihenni vágyó vendégekkel.

Hotel szolgáltatások
Azon kívül, hogy lehet venni 20 dollárért nem működő 6 GB netet, és lehet taxit rendelni más szolgáltatás nem volt. Az animáció gyenge és primitív, az egész hotelnek 1 darab ping-pong labdája és 2 szakadt ütője van.

Tengerpart
Az mentett meg bennünket, hogy a tenger gyönyörű, de ebben a hotelnek semmilyen érdeme nincs.

Névtelen, 2019.04.11., Tartózkodás dátuma: 2019.04.03 - 04.10.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, Hotel: Sharm Plaza

Hasznosnak találta az értékést? Igen (4) Nem (5)

Összesen: 4,8 Az iroda ügyintézési ideje és kedvessége, hozzáállása 10/10 nálam, továbbra is számítunk a nyaralásunk megszervezésében rájuk. A hotel...

 • 4,5 Szállás
 • 5 Ellátás típusa
 • 6 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés
Az iroda ügyintézési ideje és kedvessége, hozzáállása 10/10 nálam, továbbra is számítunk a nyaralásunk megszervezésében rájuk.

A hotel névleg 4 és 5 csillag (resort/Plaza valójában egy és ugyan az), valójában 3 csillag maximum még egyiptomi szinten is. Valamikor szép lehetett, de eljárt felette az idő és csak toldják foldják, hullik szét az egész, egy görög stúdió szebb mint itt a szobák. Lejebb pontosan leírom a szobánkat.

Az főtt étel íz nélküli, változatosság mentes. A pékárú finom, a sütemények is. Italok ingyen pepsi, 7up, víz, helyi sör, helyi whiskey, tequila, vodka. Ha koktélt akarsz akár sima gagyi műanyag poharasat, azért már pénzt kérnek. Egész nap járkálnak a strandon pincérek hozzák a koktélokat, persze csak a fizetőst 3-4 eurót kérve.

Az all inclusive ellátás igazából így nem is valós teljes mértékben. Vagyis igen, de csak szegényes változatban más egyiptomi 5 csillagos szálodák szintjét meg sem közelítve.

Nem ajánlom a szállodát senkinek. :) Válassz másikat, se a Resort, se a Plaza nem jó.

Ódákat írhatnék még a kint velünk lévő magyarokról és arról, hogy senkinek, de senkinek nem tetszett a hely és azonos pénzért máshol egyiptomban korábban mindenki jobban érezte magát. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállásunk a Sharm Resort 9-es épületében volt 9116-os szoba. Ez a szoba közvetlenül a SPA és a vizicsúszdás medence mellett helyezkedik el. A Sharm Plaza bejárata a főbejárat a lobbyba kb. 50 méterre található. A tengerparttól 900 lépésnyire van a szoba, én 6-700 méternek saccolnám.

A szoba: kb. 10 nm lehet méretileg, alvásra megfelelő nyaralás alatt 2 személynek.

A szobában található volt egy ágy, két éjjeli szekrény (kopott, hiányos díszlécekkel), 2 éjjeli lámpa (szakadozott, itt ott rozsdás, festékes), egy dupla elhúzós ajtajú szekrény, melynek egyik oldala fogasokkal teli, másik oldala polcos, melyben a kis széf is van és egy mini hűtő üresen, egy asztal 30-40 cm átmérőjű régi képcsöves tv-vel (be sem kapcsoltuk), egy asztali lámpa, egy vezetékes telefon, + egy érdekes szerkezet ami tájékozatlanásgomat tükrözi...mert nem láttam még ilyet......vizes ruha tartónak titulálnám, egyfajta szárítónak.

Fürdőszoba:a szobából nyílik megtalálható benne egy nagy mosdó pulttal (kopottas, festékes), egy alacsony wc (nekem tetszett a formája, tiszta volt), egy üveg fallal elválasztott tusoló rész (kopott tusolófej, nappal nem volt melegvíz csak este), a falakon lévő csempe fugái repedezettek, néhol kihullottak, a felújítások során festéknyomosak több helyen, az ajtó és a kis ablak szép fa volt egykoron, ma már csak ütött, kopott, festékfoltos térelhatároló.

Összességében egy gyenge Görög stúdió szintje alatti minőséget képzeljetek el, azt tudja. 3 csillag alatti, nem hogy 4 vagy 5.

Ellátás
Megérkezésünkkor már nem volt ebéd, előkerült egy "intéző" aki kiterelt az egyik snack helyig, ami egy olasz "étterem" volt. Itt tudtunk rendelni pizzát és ehettünk palacsintát. A pizza, olyan mirelit pizza ízvilággal. A palacsinta finom volt, lekvárt lehetett hozzá választani kizárólag, abból is egy félét. Már azonnal ezen a helyen beindult a lehúzás. Kérdezték mit fogyasztunk, mit kérünk inni. Adtak egy itallapot koktélokkal, amin fel volt tüntetve az ár. Gyanús volt ezért rákérdeztünk, hogy ezért fizetni kell? Igen, mondták. Ez nagyon fantasztikus, hiszen All inclusive utazás vásárlásakor nem erre számít az ember. Kértünk egy kólát és egy sört. Meg is kaptuk. Mikor mennénk szóltak, hogy ácsi, a sör is fizetős. Fantasztikus.....4 euro egy heinekkenért. Elmondták, hogy a helyi sör pohárban ingyenes. Hát szólhattak volna előre.

A főépületben lévő étteremben reggeliztünk és vacsoráztunk, ami ha hiszitek, ha nem minden nap ugyan az volt.

-Reggeli választék:rizs, bab, vega zöldségkeverék szószban, francia pirítós, tojás főve, tojás sülve, sajt tálak, péksütemények, lekvárok, vajak, zöldségek, gyümölcsök, 2 féle gyümölcslé, ballonos víz, pepsi, 7up.

-Ebéd választék a fő étteremben:rizs vagy babos rizs (gondolom reggelről ami megmaradt belekeverték), leves, marha hús kockára vágva valamilyen szószban, tészta különféle neveken (bolognai, milanoi, stb. mind ízetlen volt és nem hasonlított az eredeti receptre), zöldségek, főt vagy egyhén pirított főtt krumpli, pékárú, zöldségek, gyümölcsök, ital ugyan az mint reggelinél. A vacsora is hasonló, sajnos több karaktert nem enged írni a program. volt mit enni az fix, de ízetlen és változatosság mentes és leginkább hús mentes volt, bár esténként volt mirelit burger hús, nappal gyros, és valamilyen csirkefutómű szerűség sütve, grill hal vagy füstölt sült hal, faszénen sütött darálthús. Mindig ugyan azt csinálták, semmi változatosság a receptben vagy a fűszerezésben.

Voltam már 5 csillagos helyen az nem ilyen egyiptomban sem. Ez 3 csillag maximum!!!

Hotel szolgáltatások
A SPA tekintetében kipróbáltuk a masszázst. Befizettünk 20-20 eurót és ezért kaptunk ingyenes arcpakolást, majd pedig 50 perces masszázst. Ez az egész testre kiterjedt fejbúbtól a lábujjakig (nem az intim részekre nem :p ). Tökéletesen ellazultam, nagyon jól esett, minőségi munkát kaptam a kifizetett pénzért cserébe. Ezen kívül nappal volt a parton zene szolgáltatás, néha medence torna animátorral, este általában németül valamilyen előadás.

Szerettünk volna a Libanoni étteremben étkezni az a'la carte bejelentkezést követően. Hát ezzel átvágott a lobbyban ülő férfi és 5-5 eurótól megszabadítva a Lelayla esre írt fel ahol volt táncosnő, vizipipa, ordító zene, 2 szendvics és rajtunk kívül még 5 német idősebb ember. Nem mondanám nagy élménynek.....

A'la carte sikerült azért kipróbálni a kezdeti buktató után az olasz éttermet, itt ettem végre egy jó ízű ételt. természetesen a koktélért itt is fizetni kelett, ráadásul a fizetés kb. 30 percig tartott, majd újabb 15 percbe telt mire tudtak visszaadni.

Az orvost is sikerült megismernem, hiába vigyáztam az alapvető dolgokat betartva csak elkapott a hasmenés. Reggelről nosza rajta 10 órakkor lesétáltam a "clinic"-re ami a lobby alatt 2 szinttel található. Természetesen nem volt ott senki. Szépen felmentem a recepcióra, kérdeztem, hogy az orvosi rendelő mikor nyit. Erre a válaszkérdés:"miért baja van?". Hát mondom igen van (ha tudnád mekkora :p ). Erre vad telefonálgatásba kezdett és 3-4 perc alatt eljutottunk odáig, hogy üljek le és várjak. A doki megárkezett 20-30 perc múlva kb., aki egyébként kedves volt. Megviszgált, lemásolta az útlevelet, biztosítási papírt, szúrt egy szurit, valamint adott 2 féle gyógyszer és elmondta azokat, hogyan szedjem. Utána olvastam, az egyik egy baktérium és parazita írtó a másik pedig egy antibiotikum.

Tengerpart
A tenger gyönyörű, tiszta, a koralok szépek, sok a szines hal, ez megérdemelne 5 csillagot, de ez nem a szálloda érdeme mint ahogy a jó idő sem.

Ha csak a tenger érdekel akkor jó választás lehet a szálloda last minute-ban foglalva 95.000/hét/fő áron, de egyébként drágábban és minőséget várva......inkább felejtsd el és válassz másik hotelt.

Tamás P., 2019.04.11., Tartózkodás dátuma: 2019.04.03 - 04.10.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, Hotel: Sharm Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (4) Nem (2)