Vélemények és értékelések
Balcsik - Bulgária

Írja meg a véleményét

Összesen: 5,2 Szezon végi hangulat,sorozatosan zártak be mindent a parton, kevesebb volt a program lehetôség. Szozopol nem volt szerencsés választás.

 • 5 Szállás
 • 5 Ellátás
 • 6 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés:
Szezon végi hangulat,sorozatosan zártak be mindent a parton, kevesebb volt a program lehetôség. Szozopol nem volt szerencsés választás. Teljes leírás

Elhelyezés
Alapvetôen izléses, kényelmes szoba két fôre. A baj Az,hogy Mi hárman voltunk és a pótágy miatt nem lehetet kimenni Az erkélyre. Három fônek kényelmetlen.

Ellátás
Nem kértünk ellátást.

Hotel szolgáltatások
Sajnos nincs lift a hotelben és felcipelni böröndöket nem túl kellemes. Nincs semmi kert ahol lehetne pihenni. A böröndök biztonságba helyezése és a szoba elfoglalása közötti idô hosszú és kényelmetlen. Szerencsére volt WC ahova a várakozási idôben elmehettünk,de semmi más. Se tusoló,se légkondicionált helyiség.

Tengerpart
Szép volt, több partszakasz is volt a közelben. Homokos és lassan mélyülô. Kellemes, fürdözésre kiváló.

Németh Vilmosné, 2017.09.21., Tartózkodás időpontja: 2017.09.08 - 09.17.
Régió: Bulgária Bulgária, Balcsik, : Morska Zvezda

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 3,1 Primorsko egy szép hely, de a szálloda legfeljebb 2-3 napos szolgálati útra alkalmas, nem pedig egy nyaralásra.

 • 3,1 Szállás
 • 2,8 Ellátás
 • 3,2 Környék
 • 3 Alapár

Bevezetés
Primorsko egy szép hely, de a szálloda legfeljebb 2-3 napos szolgálati útra alkalmas, nem pedig egy nyaralásra. Teljes leírás

Elhelyezés
Az utazási iroda információi szerint csak közvetlenül az úttól 1,5 m-re fekvő szobák bérelhetők, melyek az úttal vannak egy szinten ‼ A kipufogógázok az ablakon keresztül mind a szobába és az erkélyre jutottak. A nap 24 óráján át hallatszó zajról már nem is beszélve. A szobák ugyan szépek, de a fekvése gyerekek számára alkalmatlan.

Tengerpart
Szép.

Összegzés
Többször voltam már Primorskoban, nagyon szép hely, de ezt a szállodát inkább elkerülöm.

Sušilová Hana, 2008.09.02., Tartózkodás időpontja: 2008.08.21 - 09.01.
Régió: Bulgária Bulgária, Balcsik, : Sea Star

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: Borzasztó unalom volt‼ A várost 1 nap alatt bejárhatja. A botanikus kert állítólag szuper, de nem vettem észre semmi különöset,...

Bevezetés
Borzasztó unalom volt‼ A várost 1 nap alatt bejárhatja. A botanikus kert állítólag szuper, de nem vettem észre semmi különöset, ráadásul a belépődíj személyenként 5 leva. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda nem sokat ér. Este szinte minden behallatszik a szobára - alig aludtunk valamit. Ami kitűnő, az a légkondícionáló volt, ezt kihasználtuk.

Ellátás
Csak reggelink volt, ami meg kell mondani, szuper volt. Nagy volt a választék és finom volt az étel.

Hotel szolgáltatások
A személyzet és a szálloda medencéje szuper‼ Dícséretet érdemel a medence mellett a kiszolgálás.

Tengerpart
Ennél rosszabbal még nem találkoztam.

Összegzés
Csalódott vagyok.

Dvořák Petr, 2008.01.05., Tartózkodás időpontja: 2007.08.25 - 09.09.
Régió: Bulgária Bulgária, Balcsik, : Holiday Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

Összesen: 9,6 A nyaralást Last Minute-ben vásároltam, nagyon alacsony áron a magam és a barátnőm részére. Egyikünk sem számított rá, hogy ilyen...

 • 9,4 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Bevezetés
A nyaralást Last Minute-ben vásároltam, nagyon alacsony áron a magam és a barátnőm részére. Egyikünk sem számított rá, hogy ilyen csodálatos nyaralásban lesz részünk. Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon meglepődtünk, amikor megérkeztünk. A panzió lakályos, tiszta és nagyon jó fekvésű. Minden közel volt - a város, még a strand is, habár kicsit gyalogolni kellett, de nekünk ez nagyon megfelelt.

Ellátás
Étkezés nélküli nyaralást rendeltem, naponta éttermekben ebédeltünk és vacsoráztunk. Elmondhatom, hogy csupa finomságot ettünk és keveset fizettünk érte. Nem számítottunk rá, hogy minden ilyen olcsó lesz‼

Hotel szolgáltatások
Mire este hazatértünk a strandról, a szobában tisztaság volt, a fürdőszobát és a WC-t is beleértve. Amit kifogásolnék, hogy a fürdőszoba és a WC a folyosón volt, de ez nem jelentett akkora gondot. A legfontosabb, hogy csak mi használtuk.

Tengerpart
A strand gyönyörű, mivel a nagyobb szállodák strandjai zsúfoltak, találtunk olyan helyet, ahol kevesebben voltak, naponta oda jártunk. Még egy cseh családdal is megismerkedtünk, akik rendeszeresen nyaralnak itt, legalább volt témánk. A strand és a tenger tiszta. Nagyszerűek a strand bárjai, ahol gyakori vendégek voltunk.

Összegzés
Csodálatos nyaralás volt‼ Sütött a nap, gyönyörű, meleg volt a tenger - mi mást kívánhattunk volna még...

Brázda David, 2007.10.31., Tartózkodás időpontja: 2007.07.22 - 07.15.
Régió: Bulgária Bulgária, Balcsik, : pension Rumi

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

Összesen: 9,3 Kicsit különleges nyaralásunk volt, mivel hatan utaztunk, három 18 és 30 év közötti pár. 3 szobánk volt egymáshoz közel , nagyon...

 • 8,2 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 9,7 Környék
 • 10 Alapár

Bevezetés
Kicsit különleges nyaralásunk volt, mivel hatan utaztunk, három 18 és 30 év közötti pár. 3 szobánk volt egymáshoz közel , nagyon örültünk, mert 2 szobának volt közös erkélye. A 304 és 305-ös szobákban laktunk. Teljes leírás

Elhelyezés
Az elszállásolásra 3 órát vártunk, mivel az előző vendégek még nem hagyták el a szobát, aminek nem nagyon örültünk. Mivel együtt utaztunk, egy szobában átöltöztünk és addig kimentük a strandra. Szerény szállásunk volt, de nem hiányzott semmi, volt a szobán TV és hűtőszekrény is.

Ellátás
Reggelit rendeltünk, amit szervíroztak - salátát, rántottát, palacsintát. A bolgár konyha a miénktől eltérő, nem nagyon sóznak, de elégedettek voltunk.

Hotel szolgáltatások
A szállodai szolgáltatásokat nagyon jónak tartom. A személyzet igyekezett csehül is beszélni. Magunkkal vittük a notebookot, kamerákat, fényképezőgépeket, amit ka kimentünk, ott hagytunk a szobán, de soha nem veszett el semmi, még az apróbb dolgok sem.

Tengerpart
A strand a panziótól elég messze van, kb. 300 m-re, ez egy homokos strand. Minden 100 m-n úszómester volt, aki ügyelt a biztonságra. A tenger tiszta volt, ha messzebb úsztunk a parttól, párszor megcsíptek a medúzák. A strandon vizisportok is vannak - ejtőernyőzés, banánozás, szkútert, hajót is bérelhettünk.

Összegzés
A Rumi panzió a városka központjához közel fekszik, sok sátorban ajándéktárgyakat, frissítőket kínálnak. Az éttermekben hasonlóak az árak mint Csehországban. A kirándulások közül résztvettünk a szafarin. Egy nyitott jeep-pel utaztunk az érintetlen természetben, 3 helyen megálltunk. Egy bolgár településen, egy bolgár étteremnél és egy borospincénél, ahol borkóstolót tartottak. Mi egyedül autóbusszal voltunk Nessebarban, az óvárosban is és a Napfényes Parton. A buszjegy 5 levába került. Az autóbusz állomás a panziótól 1 km-re volt. Egyéni kirándulást csak akkor ajánlok, ha ismeri a cirill betűket és kicsit beszél oroszul.

Knespl Václav, 2007.08.27., Tartózkodás időpontja: 2007.08.26 - 08.19.
Régió: Bulgária Bulgária, Balcsik, : pension Rumi

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

8 fénykép

Összesen: A recenziók elolvasása után, egy kis félelemmel indultam nyaralni, de szerencsére semmi rosszal nem találkoztam, és az jutott eszembe,...

Bevezetés
A recenziók elolvasása után, egy kis félelemmel indultam nyaralni, de szerencsére semmi rosszal nem találkoztam, és az jutott eszembe, valaki nem tévesztette-e el a szállodát. Teljes leírás

Elhelyezés
Gyönyörű szállásunk volt, a 3 csillagos kategória szerény besorolás. A szobák újak, légkondícionáltak, volt hűtőszekrény és nagyon szép , új bútor. A fürdőszoba ugyan kicsi, de az is szép, modern, még hajszárító is volt. A tengerre és a kikötőre nézett a kilátás, este nagyon romantikus volt. Különben az egész szálloda érdekes megoldású. Különös formájú a medence, gyerekrész is volt benne. Ami nem tetszett, hogy a medence vize túl klórozott volt, de ez talán érthető. Különben nem azért mentünk nyaralni, hogy napokat töltsünk a medencénél. A medence mellett van egy bár, ahol kellemes és készséges a kiszolgálás, a vendégeknek az italokat a nyugágyhoz viszik. Éjfélig tartanak nyitva , de ha valaki reggelig szeretne ott ülni, a személyzet ott marad és kiszolgálja.

Ellátás
A nyaralás árában csak reggelink volt, svédasztalos, klasszikus, kontinentális reggeli. Minden nap jó volt a választék, mindent folyamatosan pótoltak - bármikor mentünk 8 és 10 között, mindig volt minden. Vacsorára más-más étterembe jártunk, mivel szerettük volna kipróbálni az ottani ételeket. Valamennyi étterem közül, amit meglátogattunk, a legjobb volt a szállodai étterem. A szállodai vendégek 10 százalékos kedvezményt kaptak, ami 4 személynél már szép összegnek számított. A kiszolgálás kellemes, készséges , sokféle étel volt, csehül is volt étlap. Minden kitűnő ízű. Az adagok nagyok voltak és az árak hasonlóak, mint nálunk.

Hotel szolgáltatások
Erre sem panaszkodhatom, a nyaralás probléma nélkül zajlott. A személyzet készséges volt, a recepción lévő pénzváltóban nem számítottak kezelési költséget. A recepción jó áron lehetett széfet bérelni.

Tengerpart
Balčikban meglátogattunk 3 strandot. A botanikus kertnél - minaretnél van a nagy városi strand, de ott a tengerbe csak a sétány mögött , létrán lehet lemenni. Ott nem is fürödtünk. A kis strandra jártunk, ami talán nem mindenkinek tetszene, de ott a víz többnyire tiszta volt és nem voltak olyan sokan. A következő a kikötő mögötti, északi strand volt, ami nagy és ott a tengerbe jutás akadálymentes. Ott is fürödtünk , de a nyaralás nagy részét a kis strandon töltöttük, ami kb. 200 m-re volt a szállodánktól. A fürdés jó volt, a vízben kellemetlen élőlények nincsenek.

Összegzés
A nyaralásról szép, feledhetetl a benyomásaim vannak. Valóban élveztük, nem volt stressz, probléma, minden úgy működött, ahogy kell. A vezetőnk szimpatikus és készséges volt, voltak fakultatív kirándulások is. Amikor egy nap borús idő volt, körülnéztünk a botanikus kertben. Balčik ugyan egy kis város, de megvan a maga varázsa , Albenával szemben, itt kellemes az atmoszféra... Ez nemcsak egy szállodákkal telezsúfolt hely, ahol alig lehet megmozdulni, de egy olyan város, melynek kultúrája és történelme van. Ha valamikor még eljutok Bulgáriába, Balčikot és ezt a szállodát újra meglátogatom .

Xxx Peťulka, 2006.08.22.
Régió: Bulgária Bulgária, Balcsik, : Holiday Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

Összesen: Tökéletes nyaralásunk volt...

Bevezetés
Tökéletes nyaralásunk volt... Teljes leírás

Elhelyezés
Egy nagyon szép szállodában laktunk - a Lotos közvetlenül a tengerparti sétányon fekszik. Az erkélyről gyönyörű volt a kilátás, hallottuk a tenger moraját, minden este jártunk az étterembe, ahol élő zene volt és pár pohár finom bor mellett üldögélhettünk. Egy nyugodt, szép nyaralás volt. A szobák nagyon szépek, minden új, nagyon elégedettek voltunk. A pardubicei utazási irodával jöttünk, minden jól szervezett volt, és a nyaralást nagyon élveztük.

Ellátás
Félpanziót rendeltünk - svédasztalos volt a reggeli, sokfajta étellel, minden friss volt, az ételt folyamatosan pótolták, még akkor is volt minden, ha véletlenül elaludtunk éskicsit később mentünk reggelizni. A vacsoránál 2 féle ételből választhattunk. Az étkezés közvetlenül a szálloda éttermében zajlott, sokan jártak ide, mivel a Lotos konyhája talán a legjobb Balčikban. Csehül is volt étlap, mindig tudtuk mit fogyasztunk.

Hotel szolgáltatások
Ahogy említettem, a szálloda nagyon szép, az étterem talán a legjobb, volt csehül is étlap és ráadásul a személyzet is fiatal, készséges , nagyon kelemes és barátságos. Ilyen szolgáltatásokban már régen nem volt részem. Nemcsak a finom ételnek és az élő zenének köszönhetően, ,de a kellemes személyzet miatt is az étteremben mindig teltház volt.

Tengerpart
A strandokat váltogattuk - jártunk a kisebb és nagyobb strandra is, tetszés szerint. Jó, hogy itt nem kell reggel 6-kor kelni és a strandra futni, hogy helyet foglaljunk. Bármikor mentünk, mindig volt szabad hely. A gyerekeknek is volt elég hely, labdázhattak , stb. Pár koronáért egész napra bérelhető nyugágy és napernyő, nincs értelme magukkal vinni...

Összegzés
Nekünk tavaly Balčikban egy szuper nyaralásban volt részünk. Van hová menni, megéri ellátogatni a botanikus kertbe, minden sarkon étterem , cukrászda , üzlet van. Ez egy kisváros, ami ha gyerekekkel nyaral, ideális, nem úgy mit a nagy nyaralóhelyek - Aranyhomok, Albena, Várna, stb. Megéri oda legalább ellátogatni , Balčíkhoz közel van, gyönyörű, de nagyon zsúfolt, és összehasonlíthatatlanul drágább mint Balčík. Öszegezve, családi nyaraláshoz Balčík egy ideális hely, nem győzöm dícsérni a környéket, a lehetőségeket és a strand árait.

Zapletalová Hana, 2006.04.26.
Régió: Bulgária Bulgária, Balcsik, : Lotos

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

Összesen: Első látásra gyönyörű szálloda, de...

Bevezetés
Első látásra gyönyörű szálloda, de... Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás szép - klasszikus, ahogy mindenütt Bulgáriában. Már 3x voltunk ott és mindig elégedettek voltunk. A gond pár nap után kezdődött csak. Az egész városkában fekete bogarak jelentek meg, hasonló, mint a cserebogár, kemény, visszataszító, nagy bogarak. Egész felhőt alkottak. Reggel nem lehetett anélkül az erkélyre kilépni, hogy rá ne lépjünk. A vezetőnk azt mondta, hogy a világos felé húzódnak, és ez évente megismétlődik. Elértük, hogy lekapcsolták a villanyt, de az sem segített.Természetesen erre az utazási iroda nem hívta fel a figyelmet. Mivel a szobán légkondícionálás volt, nem tudom hogyan jutottak a szobába. Mindent becsuktunk, mégis tele volt a szoba és a fürdőszoba. Éjszaka felébredtük, mert repkedtek és koppanva estek a padlóra. Velünk volt az egyéves kisfiunk is és nagyon féltünk, nehogy véletlenül megegye, stb....Az Alexandria utazási irodán keresztül nyaraltunk, akikkel az előző években Bulgária déli részén nyaraltunk és mindig elégedettek voltunk. A nyaralás után panaszt tettünk, de enyhén szólva diplomatikusan elküldtek bennünket valahová - nem szószerint, csak ez volt az érzésem. Heten voltunk ott, gondolom jobban is megbecsülhetnék a klienseket.

Még a medencéhez - első látásra nagyon szép, , de összeszedtem ott valami bacilust ami a fülemben fertőzést okozott. Lázasan feküdtem és még otthon 14 napig jártam injekciókra.

Elég sok vendégnek emésztési problémái voltak - orvost kellett hívni.

Ellátás
Az árban a büfé formájú reggeli is benne volt, senki sem panaszkodott. A választék jó volt, volt gyümölcs, innivaló...A helyi étteremben is jól főznek, kivéve azt, amikr 2x romlott levest kaptunk, ilyesmi nem fordulhatna elő...

Hotel szolgáltatások
A személyzet készséges, megértetük egymást, nem volt gond. A bogarakat reggelente mindig gondosan eltakarították.

Tengerpart
A strand , amit ha a déli strandokkal hasonlítok össze, borzalmas. Két strand volt - egy kisebb és egy nagyobb. A kikötőre, az építkezésre és a teherhajókra nézett a kilátás. A szobánk is a kikötőre nézett. A vízben apró fekete állatkák úszkáltak , amit csak akkor vettünk észre, amikor már megcsípett. Különben nem nagyon fájt.

Összegzés
A Balčikról a benyomásom a következő: itt a forradalom után , pár helyet kivéve, megállt az idő. Bulgáriába természetesen elmegyünk még, talán az idén is, de északra többé nem, inkább Nessebartól délebbre.

Mihoková Julie, 2006.04.11.
Régió: Bulgária Bulgária, Balcsik, : Holiday Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

2 fénykép