Vélemények a szállodákról
Tunézia

Írja meg a véleményét

2014.07.21. - Anna Tóth - Elolvasva: 17× - Tartózkodás dátuma: 2014.07.08 - 07.18.

 • Összesen: 8
 • 8 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 8 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Összeségében -(leszámítva az első két éjszaka és nap alagsori vacak, "dzsuvás", csótányos szobáját) - többnyire minden megfelelő volt, a *** kategóriától elvártan, sőt volt ami azon felül is. A kert, a part szép volt, a személyzet készséges, barátságos. Néha egy-két dolog miatt morogtam, (főleg a szállodával szemben valahonnan folyamatosan érkező nagyon kellemetlen, büdös trágya-istállószag) de így visszagondolva általában jó volt minden. (amiről senki nem tehetett: az első pár napunkat eléggé megkeserítette az erős, néha már-már viharos szél, utána az idő csodás volt)

Ami egyértelműen és a többi utastárs (más szállodákból is) véleménye szerint is enyhénszólva is kívánnivalót hagyott maga után, az a kihelyezett idegenvezető tevékenysége. Illetve inkább annak hiánya. Ezt egy külön levélben részletesebben le szándékozom írni. Tegnap az interneten fellelhető Mahdiára vonatkozó véleményeket olvasgattam, és meglepődve láttam, hogy már a pár évvel ezelőtti utasvéleményekben is ugyan azokra a dolgokra panaszkodnak a Zitával kapcsolatban, amire a mi turnusunk idején is mindenki. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Éjjel fél 11-kor érkeztünk a hotelbe, tehát az első nap és az első vacsora már el is úszott. A magyarok nagy részét alagsori szobákban helyezték el, (némelyik, köztük a mienk is förtelmes volt, hiába volt a kérés jobb szobára (euróval az útlevélben). Két éjszakát kellett ott töltenünk, miközben folyamatosan könyörögtünk, "udvaroltunk" a recepción. A harmadik nap délben sikerült kikönyörögni egy rendes szobát úgy, hogy lecövekeltem a recepciónál és nem mozdultam 45 percen keresztül. Az új szobával már nem volt semmi gondunk.

Ellátás
Alapvetően megfelelt, sosem maradtunk éhesek. A reggeli volt egyhangúan unalmas, minden nap kizárólag ugyanazok voltak kitéve. Ebéd, vacsora az éttermen kívül még két külső kerti teraszon is volt, szerintem megfelelő volt a választék és az ízek is. Mindenki találhatott olyat, amit szívesen megevett. Ami kellemetlen volt, hogy bármilyen időpontba mentünk a főétkezéseknél mindig tumultus volt, ha nem rögtön az étterem nyitáskor érkeztünk, akkor nehezen találtunk asztalt, nekünk kellett evőeszközre, szalvétára vadászni. Az AI szolgáltatás úgy láttuk nem volt igazán ár-érték arányos, bár senki nem maradhatott éhes, vagy szomjas.

Hotel szolgáltatások
Bár mi nem sok mindent vettünk igénybe az alap dolgokon kívül, úgy láttuk teljesen rendben volt. Sok féle szolgáltatás volt, mindenki találhatott kedvére valót.

Tengerpart
Teljesen rendben volt, talán csak a napernyő és a napozóágy volt egy kicsit kevés a parton is és a kertben is. Aki nem tudott nagyon korán reggel felébredni, hogy helyet foglaljon magának, az reggeli után gyakran már nehezen, vagy nem talált.

Thapsus, Mahdia, Tunézia Anna Tóth 2014-07-21 8 1 10 THAPSUS FP

2014.07.21. - Almásy Lászlóné - Elolvasva: 15× - Tartózkodás dátuma: 2014.07.10 - 07.17.

 • Összesen: 9
 • 9 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Kellemes volt a nyaralás, nagyon jól éreztük magunkat. Az utazás odafelé zökkenőmentes volt, visszafelé 3 órás késés miatt várakoztunk (technikai probléma), gépet kellett cserélni, de a várakozási időben szendvicset és üdítőt kaptunk a repülőtéren. A szálloda nagyon szép, tiszta, a személyzet segítőkész és kedves. A szállodában csak 4-en voltunk magyarok, a vendégek többsége olasz. Ettől függetlenül kellemesen nyaraltunk. Ha legközelebb megyünk, akkor is ezt a szállodát választjuk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobák egyszerűen, de ízlésesen vannak berendezve. A kényelmes pihenéshez minden adott. Az ágyak kényelmesek, az ágynemű mindig tiszta. Minden szoba rendelkezik erkéllyel is.

Ellátás
Az ellátás jó volt, az ételek finomak voltak, a választék is elég volt, talán a húsok elkészítése nem annyira a mi ízlésünknek kedvező, de azért mindig lehetett találni amit szívesen elfogyasztottunk. A bárban az ital kínálat is jó volt.

Hotel szolgáltatások
Az ellátásunk all inc. volt. Megfelelt az elvárásoknak. Az animátorok egész nap szórakoztatták a vendégeket, az étel ital ellátás jó volt. A takarítással sem volt semmi kifogás, minden nap tiszta volt a szoba, fürdő, tiszta törölköző, ágynemű. A pénzváltás a recepción zökkenőmentes volt. Minden kérésünknek eleget tettek.

Tengerpart
A szálloda közvetlen a tengerparton van, az épülettől kb. 20-25 m kellet lesétálni. A part tiszta volt, reggelre mindig eltakarították a kihordott hínárt. A víz tiszta, kellemes. Elegendő napozóágy és napernyő állt rendelkezésre. A víztől kb 20 méterre volt a bár és nyitott étterem, ahol lehetett ebédelni, nem kellett az épületben lévő étterembe felmenni.

Marine and Spa, Djerba, Tunézia Almásy Lászlóné 2014-07-21 9 1 10 MARINE AND SPA

2014.07.21. - Jozsef A. - Elolvasva: 20× - Tartózkodás dátuma: 2014.07.10 - 07.17.

 • Összesen: 4,2
 • 6,5 Szállás
 • 2 Ellátás
 • 2 Környék
 • 4 Alapár

Elhelyezés
Nagyon tiszta volt a szálloda. A szoba nagy volt, légkondi működött. A melegvízre várni kellett legalább 10 percet. Teljes értékelés megtekintése

Ellátás
Szörnyű. Kicsi a választék és egyhangú. Minősége is rossz.

Tengerpart
Mindíg volt szabad ágy, jó állapotban, nem volt törött. Volt beach bár is. A személyzet itt volt a legkedvesebb.

A parton egy sávban tengeri növényeken kellett átmenni a vízhez, de kétnaponta takarították.

Lella Meriam Club, Djerba, Tunézia Jozsef A. 2014-07-21 4.2 1 10 CLUB LELLA MERIAM

2014.07.21. - Névtelen - Elolvasva: 39× - Tartózkodás dátuma: 2014.07.08 - 07.18.

 • Összesen: 5,6
 • 7 Szállás
 • 3 Ellátás
 • 10 Környék
 • 1 Alapár

Összegzés
Összességében a nyaralás nagyon szép és élményekben gazdag volt, pozitív emlékekkel jöttünk vissza, és szívesen visszamennénk, de úgy gondoljuk, hogy az utazási iroda nagyon sokat mulasztott a szervezést és tájékoztatást illetően. Nem is magával a szállással volt baj, hanem azzal, hogy másképp festették le, mint ahogyan valóban kinézett és működött. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda és területe kívülről gyönyörű, de a szobák (illetve a szoba helyett kapott bungalók) koszosak, gyéren felszereltek. **** all inclusive, de nem kaptunk szappant, sampont, kukászsákot, semmi szobadísz (ez persze nem fontos tartozék, de azért ilyen árak és csillagok és magasztalás mellett azt hinné az ember, legalább egy művirágra futja az asztalon...), minden nap két vékony tekercs vécépapír (már amikor nem felejtették el).

Az első nap nem kaptunk takarókat, a kukába volt dobva a szálloda emblémájával ellátott kis szappanok üres doboza... Egy bolynyi hangyával osztoztunk a bungalón. A vécé szivárgott, de ráadásként az utolsó 3 napra el is dugult, nem ment le semmi, a szobaasszony pedig csak annyit mondott, hogy tudja, és majd küld valakit. ("majd küldünk valakit" arabul = "kit érdekel; amint kimondtad, már el is felejtettük). Szóval nem jött senki.

Összegezve a szállás nem is kaphatna csillagot, mivel nem is hotelszoba - erre mindenki legyen felkészülve, hogy ha standard szoba szerepel a foglalásában, akkor nagy eséllyel a főépülettől távolabb eső apartmanokba kerül. Ha ezzel a gondolattal megbarátkozunk, jól tudjuk érezni magunkat. Vigyünk saját kézmosó szappant, fertőtlenítőt, és az első napon adjunk motiváló erejű borravalót a szobaasszonynak. Szerény körülmények, de a bungalók végülis közelebb vannak a tengerhez; ráadásul szép parkos, virágos részen helyezkednek el, kis terasz tartozik hozzájuk, barátságos cicák is vannak. (Aki nem szereti őket, annak nem ajánlom a helyet!!)

Az utazási iroda munkatársai elfelejtették említeni, hogy a klímához és tévéhez kaució ellenében bérelhető a kapcsoló; ezt nem fogjuk megtalálni a szobában!

Ha tudtuk volna, mire számítsunk, akkor az első nap sokkhatása és felháborodása nélkül éltük volna át a nyaralás kezdetét.

Ellátás
A szálloda csak all inclusive ellátást kínál, így a kevésé tapasztalt nyaralóknak (mint amilyenek mi is voltunk) meglepetést okozhat, hogy ez nem kiváltság, hanem mindenkinek jár - ergo a szálloda összes, többszáz vendége all inclusive reggelizik, ebédel, vacsorázik és szeretne inni a bárban. Svédasztalos étkezések vannak, nagy sorok, torlódások, nem egyszer fordult elő, hogy negyed órát várakoztunk tükörtojásra, palacsintára, fagyira, és pont az orrunk előtt fogyott el. A finomabb ételekhez nehéz odajutni, mindenki arra pályázik; meg kell küzdeni minden nap azért, amit akarunk.

Az ételkínálat nem volt igazán kielégítő; gyengén/nem fűszerezett ételek voltak, íztelen saláták, minden nap kb 2-féle leves, minden nap ugyanaz a körülbelül 10-féle főtétel, ugyanazok a sütemények, max 3-féle gyümölcs. Nem is voltak túl kreatívak; húsból csak pörkölt szerű ételek voltak, grillezett húsra, rántott húsra ne számítson senki, pláne nem kombinálva (pl cordon bleu félék). Csak pörkölt, rizs, főtt krumpli, répa, karfiol, ketchupos spagetti, és nincs kitáblázva, melyik étel micsoda, így volt, hogy azt hittem, valamilyen sült ömlesztett sajtot vettem, erre pedig valami halkrém volt... Üdítőből is kevés a kínálat, kóla, fanta, sprite, sör, egyféle bor kérhető az étkezéshez (ha jön egyáltalán pincér), a bárban van még egyféle koktél és röviditalok, de pl. valódi gyümölcslé sehol nem kapható a szállodában (de, facsart narancs vásárolható reggel). Az üdítős gépek (szintén csak reggel) forgatnak kókusz-, narancs-, és eperlevet, de ezek langyosak és valószínűleg sosem láttak gyümölcsöt.

Az all inclusive ellátásba továbbá nem tartozik bele az ivóvíz - nem kapunk a szobába vizet, hanem a bárban kell megvásárolnunk, miután kivártuk a sorunkat. (Egy helyen árulnak vizet.) Ha működik a hűtő a "szobában", érdemes betárazni.

Az utazási iroda munkatársai folyton azt mondják, 1-2 dínár/dollár borravalót érdemes mindenkinek adni, hogy szép asztalt/szobát, stb-t kapunk, de a mi tapasztalatunk szerint nem érdemes adni, pláne pincéreknek.

Hotel szolgáltatások
A szálloda egyedül az "egyéb szolgáltatások" kategóriában kapna nálunk jó pontokat, animátorok csinálnak játékos-sportos programokat délelőttönként és délutánonként (íjászat, darts, ping-pong, aerobic, minigolf, vízitorna, stb, stb), ezek nagyon jók, és a szálloda személyzetéből egyedül ők azok, akik valóban kedvesek és foglalkoznak a vendégekkel. Van lehetőség biliárdozni, csocsózni, teniszezni, vannak játékgépek (flipper és hasonlók, nem nyerőgép). Este tánc, diszkó, kis kabarék, show-k a színpadon szintén az animátoroktól.

Fizetés ellenében lehet vízipipázni, jet skizni, parachute-olni (ennek nem tudom a magyar nevét; egy ejtőernyő szerű dologgal repülsz a tenger fölött, miközben egy motorcsónak húz). Van hennafestő, fodrász, manikűrös, de az utóbbiak elég drágák.

Internet viszont nincs! Egyedül a recepción fogható be a wifi, de ha sokan vannak, 1 óra alatt se jön be egy oldal.

Tengerpart
A part közel van, főleg a bungalókhoz, a szállodának saját tengerparti része van, bár nem zárt, így más szállodákéba is át lehet sétálni, vagy akár ki az üdülőövezetből. Mindig találtunk elég helyet és szabad napozóágyat, a part és a víz tiszta és szép, térdig érő vízben is látom a lábfejem (a vízben néha úszik 1-1 zacskó, flakon, de ennek ellenére alapvetően tiszta). Viszont gyorsan mélyül a víz, nagyon sós, erősek a hullámok, és sokan találkoztak a mi turnusunk alatt medúzával (én is). Utóbbit például az idegenvezető elfelejtette említeni (sok más dologgal együtt).

El Mouradi Club Kantaoui, Port El Kantaoui, Tunézia Névtelen 2014-07-21 5.6 1 10 ...

2014.07.21. - Enikő F. F. - Elolvasva: 17× - Tartózkodás dátuma: 2014.06.17 - 06.24.

 • Összesen: 7,8
 • 6,5 Szállás
 • 6 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Nagyon élveztem ezt az utazást,rendkívül jól éreztem magam,gyönyörű környezetben ,kedves emberek társaságában töltöttem egy hetet,és amint tehetem újra vissza megyek ide..Nem tudok negatív dolgot írni,nem nincs rossz élményem,én imádtam! 3*** szállodas a legjobbat hozta ki magából..:) Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba,tiszta egyszerű de otthonos..kényelmes tágas helység,A fürdőszoba is megfelelő és rendes volt,patyolat tiszta!! Nincs okom a panaszra :)

Ellátás
Minden étkezés bőséges volt,sok választék ,friss ételek.Finom italok,kedves kiszolgálás.

Hotel szolgáltatások
I love free Wifi :) Nagyon jó a bár,a kis bazárban mindent meglehet venni,jó áron...

Tengerpart
Közvetlen tengerpart,csak egy kis séta és már a parton vagyunk,rendezett,rendelkezésre áll rengeteg napozó ágy ,árnyék van,ha találsz,a víz gyönyörű és tiszta!! Közel a parthoz van egy mini bár,hűs italokkal.

El Mouradi Cap Mahdia, Mahdia, Tunézia Enikő F. F. 2014-07-21 7.8 1 10 El Mouradi Cap Mahdia

2014.07.21. - Margit Zsuzsanna L. - Elolvasva: - Tartózkodás dátuma: 2014.07.11 - 07.18.

 • Összesen: 3
 • 2 Szállás
 • 2 Ellátás
 • 7 Környék
 • 2 Alapár

Összegzés
-éjjel 1 órakor érkeztünk meg a gyerekekkel a szállodába( a nyaralás első napján csak este indultunk itthonról!!)

éjjel 1/2 1 -kor indult vissza a gép az utolsó napon, másnap reggel 5-re értünk haza a gyerekekkel

-második naptól nekem lázas hasmenéses gyomor- bélfertőzés és azt azt kezelő gyógyszer okozta napallergia (test szerte szinte összefolyó hólyagok és durva sebek) által súlyosbított volt a nyaralás

-az ár a szálloda állapotával és szolgáltatásainak ismeretében számomra teljességgel elfogadhatatlan

- nem tudom elképzelni, hogy az iroda kipróbálta volna az ott tartózkodást és jó szívvel ajánlotta volna ennyiért Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
az eleve ócska berendezésű szoba a végtelenségig lepusztult, elhanyagolt, a fürdőszoba szétesett, gombás mindenhol- a kádfüggönytől a mennyezet sarkakig és a csempékig-, a WC-n egyensúlyozni kellett, az ágynemű szürke, rongyos, lyukas, a törülközők felmosórongy színűek, foltosak ( nem cserélték ) a szobai telefon csak egy elhagyott szétesett roncs volt, a TV-ben adás sem volt, a szoba éjjel óriáshangyákkal volt tele, még a beágyazást is csak akkor végezték el több nap után, amikor szóltam a recepción, takarítás nem volt.

Ellátás
ételek: az étkezés időpontja előtt már sorban álltak a vendégek az ajtóban ( orosz, lengyel, stb.) és nyitáskor lerohanták a kirakott ételeket.

Az elől harcolóknak még jutott valami hús féle is( csontos bőrös tyúkláb leginkább, vagy főtt azonosíthatatlan húsdarabok)

Sajnos mire 3 gyerekkel a büféasztalokhoz verekedtük magunkat már semmi általuk ehetőnek vélt étel nem volt. Krumplin, bagetten, vajon és a délutáni palacsintán éltek a gyerekek, és sokszor jutott még dinnye is. Az evőeszköz és pohárszerzés is mindig nagy siker volt.

italok: innivalóként csak a gépből folyó jó édes sprite, ananászlé , cola, és sör jelentette az all inclusive ellátást ( éjjelre vizet 1 üveggel már 2 dínárért adtak is)

Hotel szolgáltatások
A medencénél napközben bömbölt a zene, nagyon sok animátor fiatal próbált szervezni mindenféle játékokat lelkesen, de nem nagy sikerrel.

A csúzdák nem voltak nyitva egész nap, csak 3x egy egy rövid időszakra, felügyelettel. Ami a legnagyobb probléma volt, hogy a csúzdák darabjainak összeillesztése pocsék volt és a gyerekek feneke megszenvedte, sokszor annyira fájt nekik, hogy inkább nem csúzdáztak csak kevésszer ( egyébként csak és kizárólag a csúzdázás miatt választottam ezt a szállodát)

a medence körüli összes nyugágy olyan mértékű rossz állapotban volt, hogy leszakadtak, szétszakadtak a rákötözött rongyos felületek leüléskor az emberek alatt( képeim vannak) ilyet még életemben nem láttam még szemétdombon sem.

a medence közeli WC-k még tunéziai körülmények között is katasztrófálisak voltak. Papír???? azt már ne is említsem

Tengerpart
a kert nagy volt, szép és ápolt, ( nem is értem, hogy volt köze a szállodához, az étteremhez, a pool-hoz)

a tenger gyönyörű, tiszta is volt a part, sajnos már jöttek a medúzák és sikerült beszerezni csípést is

Caribbean World Hammamet, Hammamet, Tunézia Margit Zsuzsanna L. 2014-07-21 3 1 10 Caribbean World Hammamet

2014.07.20. - Barkóczi Zoltán - Elolvasva: 16× - Tartózkodás dátuma: 2014.07.08 - 07.15.

 • Összesen: 8,8
 • 9 Szállás
 • 6 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Összességében nagyon jól éreztük magunkat. Nem okozott gondot az utca zaja sem. Mi pihenni mentünk, tudtunk is. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobával szemben nem voltak túl nagy elvárásaink, így nem ért bennünket meglepetés. Amin nem ártana javítaniuk az a felújítás. Többet kellene rá költeni, szerintem. Például az erkélyen repedt, törött járólapok...bennünket annyira nem zavart. Sajnos a matrac már megérett a cserére, mert 3. nap reggelre nagyon fájt a derekam. derekunk. Lehet hogy mást ez nem zavar.

Ellátás
Az ellátásban az étkezés nagyon egyhangú! Minden nap majdnem ugyanaz reggelire, ebédre, vacsorára?

Fantáziátlan a szakács...

Hotel szolgáltatások
A hotel általunk látott szolgáltatásai messzemenőkig szolgálják a vendégeket

Tengerpart
Megközelítése egyszerű és gyors. A tengerparton a szabad strand homokja szemetes. A szállodához tartozó az tiszta, karbantartott. Mi inkább a szabad partot választottuk, mert a szállodához tartozó felügyelői elég rámenősek, szemtelenek, akár már zaklatóan tolakodóak.

Karawan, Sousse, Tunézia Barkóczi Zoltán 2014-07-20 8.8 1 10 KARAWAN ALL

2014.07.20. - Névtelen - Elolvasva: 21× - Tartózkodás dátuma: 2014.07.08 - 07.18.

 • Összesen: 4,5
 • 7 Szállás
 • 3 Ellátás
 • 1 Alapár

Összegzés
félrevezető a leírás, kb semmi sem a leírt módon történt és nézett ki Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
nem szobát kaptunk, hanem kb diákszálló szintű bungalót

Ellátás
teljes ellátás, amiben a víz nincs benne. rengeteget kell sorba állni mindenért, mert mindenki teljes ellátást kap; majdnem minden nap ugyanaz az ételválaszték

Hotel szolgáltatások
a hotel programjai és szolgáltatásai tükrözik egyedül a 4 csillagot (animátorok munkája)

review_paragraph_heading_18
a sportolási lehetőségek jók.

az utazási iroda helyi képviselőjével nem igazán voltunk megelégedve. jónéhány fontos információt elfelejtettek közölni. (klímakapcsoló kaució ellenében bérelhető, nem szállodai szobát, hanem piszkos bungalót kapunk, a kirándulásokon derült ki, hogy a sofőröknek és idegenvezetőknek plusz borravalót kell fizetni, medúzák a vízben, stb, stb.)

El Mouradi Port El Kantaoui, Port El Kantaoui, Tunézia Névtelen 2014-07-20 4.5 1 10 El Mouradi Port El Kantaoui

2014.07.18. - Pető Istvánné - Elolvasva: 12× - Tartózkodás dátuma: 2014.07.08 - 07.15.

 • Összesen: 9,6
 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Minden nagyon jó volt! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobák tiszták, rendezettek!

Ellátás
Az ellátás rendkívül jó volt!

Hotel szolgáltatások
megfelelő

Tengerpart
megfelelő

Calimera Club Rosa Rivage, Monastir, Tunézia Pető Istvánné 2014-07-18 9.6 1 10 CLUB CALIMERA ROSA RIVAGE

2014.07.18. - Névtelen - Elolvasva: 40× - Tartózkodás dátuma: 2014.07.08 - 07.15.

 • Összesen: 8,4
 • 8 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Összességében meg voltunk elégedve és nagyon jól éreztük magunkat. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A besorolásának megfelelő.

Ellátás
Az ételek megfelelőek voltak, mindig pótolták, nem kellett éhezni senkinek.

Hotel szolgáltatások
A szállodában kedvesek és szolgálatkészek voltak, igyekeztek a szórakoztatásunkról gondoskodni.

Tengerpart
A part nem az a kimondottan egyenletes homokos (kissé sziklás, moszatos) de nagyon szép és a víz kellemes.

Kheops, Nabeul, Tunézia Névtelen 2014-07-18 8.4 1 10 KHEOPS ALL

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Az Ön értékesítője:

H - P 9.00 - 18.00 | SZ 9.00 - 13.00 06 80 100 200